Prolyte Leek kleurt vuurrood om aandacht te vragen voor evenementenbranche

LEEK – Op dinsdagavond 11 augustus laat de evenementensector zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is. Vanaf half maart staat de sector helemaal stil en het gemiddelde omzetverlies sindsdien komt uit op 85%. Gezonde bedrijven in de sector worstelen nu om overeind te blijven door de opgelegde 1.5m beperkingen.

Veel toeleveranciers van de sector zullen dinsdag aanstaande hun eigen pand maar ook vele gemeentehuizen, provinciehuizen en andere overheidsgebouwen in een vuurrood licht zetten om de aandacht te vragen die de evenementenbranche verdient. Om 21:00u gaan de lampen aan en om 23:55u gaat alles uit.

Landelijk
Ook theaters, concertzalen en popzalen doen mee en zullen rood oplichten. In totaal zullen ruim 80 gebouwen in Nederland uitgelicht worden. Om willekeurig een paar spraakmakende en belangrijke gebouwen te noemen: Paradiso, TivoliVredenburg, Stadhuis Delft, Provinciehuis Zwolle, Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en vele, vele andere.

Het is een publieksvriendelijke actie om aan de politiek duidelijk te maken dat deze gezonde en technisch vooraanstaande sector zonder steun niet kan blijven bestaan. De gedwongen ontslagen zijn aan de orde van de dag en de 100.000 medewerkers van de sector zoeken hun heil in andere werkzaamheden. Dat brengt tevens het gevaar met zich mee dat deze vaak goed opgeleide medewerkers na de crisis niet meer terugkeren.

Doel
Het doel van de actie is dat iedereen maar met name de politiek gaat begrijpen dat langer dan vijf maanden overleven alleen mogelijk is met een continuering van de steunpakketten NOW, TOZO en (verbeterde) TVL. De evenementenbranche was de eerste die stil werd gelegd en zal de laatste zijn die weer opgestart zal zijn.

Internationaal
De actie is internationaal gestart door Plasa.org in Engeland en inmiddels komen uit verschillende landen berichten door dat ook daar vele gebouwen rood aangelicht gaan worden. In Nederland is het voortouw genomen door de VTTE (Vereniging van Technisch Toeleveranciers Evenementen) omdat zij met alle andere belanghebbenden in de sector het nu tijd vinden voor een krachtig signaal. Maar dan wel één waar de kracht van de sector zichtbaar in wordt: een fraai maar bloedrood plaatje.

Aanmelden red alert actie
Meld je aan voor het gecoördineerd aanlichten van een gebouw: aanmeldformulier red alert 11 augustus

De volgende aanmeldingen zijn binnen en gevalideerd: red-alert-deelnemers en de gekozen locaties zijn zichtbaar op deze kaart van Nederland

Meer informatie is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/wijmakenevents/

   
Back to top button