Titelhouder TLC laat steken vallen

LEEK – Titelhouder TLC is vrijdagavond derde geworden in de poule op de eerste speeldag van het A-toernooi van het Leekster Voetbalgala. Daarmee is het nog niet helemaal zeker van de tweede ronde.  VEV’67 heeft zich wel overtuigend geplaatst voor de volgende ronde. Naast VEV hebben De Griffioen, De Wilper Boys en Westerkwartier zich gekwalificeerd.

Het Sportcentrum was zeer goed bezet op de eerste speeldag van het A-toernooi. VEV’67 was ongenaakbaar in Poule E. De geel-zwarten wonnen alle poulewedstrijden met grote cijfers. De Wilper Boys werd tweede, ruim voor  Bakkeveen, Trinitas (vervanger van het teruggetrokken Omlandia) en Nieuw-Roden, die allen in punten gelijk eindigden.

Topspanning in Poule F, waar drie ploegen streden om de eerste plaats. De Griffioen, vorig jaar kwartfinalist, werd groepswinnaar. De Stelligwervers verloren geen enkel punt. In de cruciale wedstrijd tegen  TLC kwam de Rodenburg-formatie twee keer achter. In het spannende slot wist de winnaar van vorig jaar niet te profiteren van een man-meer-situatie en verloor met 2-1. In de wedstrijd tegen Westerkwartier liet TLC ook al steken vallen.

In de spannendste wedstrijd van de avond kwam Westerkwartier op voorsprong via Ton Koster, maar draaiden Mohammed Farhaan en Rutger van der Veen het duel om (2-1). In de laatste seconden scoorde Willem Pieter Wouda met het hoofd, tegen een TLC dat vanwege een gele kaart (Delano Dussel) een man minder had. Westerkwartier (de fusieclub van Boerakker en SVMH) werd tweede, op basis van een beter doelsaldo. De ploeg van Wander Balkema kan als een van de nummers drie kwalificatie nauwelijks ontlopen, maar is nog niet zeker van de zaak. TLC is afhankelijk van de resterende poules. NEC Delfzijl en Waskemeer zijn uitgeschakeld.

Topscorers:  Stan van der Wal (VEV 67)8, Menco Renkema (VEV 67) 6, Jordi Linneman(SV de Griffioen) 6.

Voor meer informatie: www.lvgala.nl

Foto’s: Jurrien de Vries

   
Back to top button