Valse start voor Sparta 1 in Terschuur

TERSCHUUR/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag reisde het vlaggenschip van Sparta af naar Terschuur om daar de eerste wedstrijd, in de eerste klasse, te spelen tegen Revival. Na bijna twee uur in de auto te hebben gezeten kwamen we aan in Terschuur.

Om half 4 werd er ingefloten voor het begin van de wedstrijd. Revival wist als eerste de korf te vinden. Niet veel later trokken de Zevenhuisters via een kansje de stand weer gelijk. Daarna liep Revival langzaam uit naar 5-3. De Spartanen kregen het vanaf toen niet meer voor elkaar om de bal door de korf te krijgen. De verdediging hield goed stand en incasseerde pas na 15 minuten een tegentreffer. Pas na 20 minuten wist het eerste team van de Gebroeders Brink formatie weer te scoren. Vlak voor rust scoorde Revival nog een keer en zette een 7-4 stand op het scorebord.

Ook na de rust waren de doelpunten schaars. Revival liep uit naar een 10-5 voorsprong. Na 15 minuten stond er een 10-7 stand op het bord. Sparta vocht voor een punt en kwam steeds dichterbij. Via 11-7 werd het 11-8, 11-9 en 11-10. Met nog vier minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. Helaas ging het laatste schot aan Spartaanse zijde mis en was de winst voor Revival.

Aanstaande zaterdag spelen de Zevenhuisters een thuiswedstrijd tegen HKC uit Utrecht. Deze wedstrijd zal om 15:30 uur beginnen. Tot dan!