OWK 1 overklast Wez Handich 1 in strijd om koppositie

OOSTWOLD – Afgelopen weekend stond de kraker in de tweede klasse op het programma tussen OWK en Wez Handich. Aangezien wij ook op het veld bij Wez Handich in de 1e klasse spelen wisten wij dat zij ook in de zaal een geduchte tegenstander zouden zijn.

Dit bleek ook aan de stand in de competitie, Wez Handich stond op een keurige tweede plaats op slechts een punt achterstand van koploper OWK. Ook was het wel duidelijk dat Wez Handich iets goed te maken had voor de verloren wedstrijd op het veld, die door OWK overtuigend werd gewonnen.

In een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van het veld kwam Wez Handich al snel op een 1-0 voorsprong. Toch stelde de hoofdmacht uit Oostwold hier direct iets tegenover. Het spel van OWK was in de openingsfase vooral in het eerste aanvalsvak wat rommelig, waardoor de scores niet zo makkelijk kwamen. Wez Handich daarentegen drukte goed door en na een 4-4 gelijke stand trok de ploeg uit Rottevalle door naar een 6-4 en 7-5 voorsprong. Toch liet OWK zich niet van de wijs brengen en na enkele korte tactische aanwijzingen van de kant kwamen de Oostwolders beter in hun spel, wat resulteerde in een 8-10 ruststand, na een 7-7 gelijkspel tussendoor.

In de rust maakte coach Michel Daling duidelijk dat wij de betere ploeg waren en dat dit ook te zien was. We speelden geduldig en gedisciplineerd en als we dit vast wisten te houden kwamen wij ook hier als winnaar uit de bus.

Zo gezegd zo gedaan, de eerste aanvallen in de tweede helft werden zorgvuldig neergezet en de scorende spelers werden prima uitgespeeld, waardoor OWK wist door te drukken naar een 8-15 stand. Pas op dat moment wist Wez Handich de korf te vinden, maar dit moest wel gebeuren via een strafworp. Veldgoals vielen niet meer aan de kant van Wez Handich. Waar OWK rustig en geduldig bleef korfballen werd de druk aan de kant van de thuisploeg langzamerhand te hoog en werden de aanvallen te snel en onnauwkeurig uitgevoerd. In combinatie met het lage schotpercentage dat Wez Handich haalde zorgde dit ervoor dat OWK geen moment meer in de problemen kwam.

Na deze strafworp speelde de ploeg uit Oostwold de wedstrijd rustig uit en werd duidelijk dat OWK vandaag toch echt een maatje te groot was voor de huidige nummer twee van de competitie. Waar de score aan de kant van OWK nog opliep naar 19, bleef Wez Handich steken op nog een afstandsschot van een invaller, waardoor de teller bleef steken op een einduitslag van 10-19 in het voordeel van de Oostwolders.

Een prima resultaat in een wedstrijd die erom ging, om de concurrentie op achterstand te zetten was winst noodzakelijk en dit wist OWK in een prima wedstrijd te doen. Door de overwinning staat de ploeg uit Oostwold nu drie punten los van nummer twee EKC, de pas uit de derde klassen gepromoveerde tegenstander van volgende week. Ook die wedstrijd zal er dus weer om gaan, als OWK die weet te winnen zijn er al een aantal goede stappen gezet richting het uiteindelijke doel.

Kom dus ook volgende week richting de Topsporthal in Leek om OWK 1 aan te moedigen! Let wel op, deze wedstrijd is op zaterdagavond, aanvang 19:30 uur. Tot dan!

   
Back to top button