De Postwagen krijgt het alsnog zwaar door verzwaring: overbruggingsactie met uitjestegoed

TOLBERT De verzwaring van de gedeeltelijke lockdown treft ook uitjeslocatie en restaurant De Postwagen. De horecatak moest al dicht, maar de Activiteitenarena mocht eerst nog grotendeels openblijven. De Postwagen krijg het alsnog zwaar, nu ook de overdekte uitjeshal dicht moet.

Activiteitenarena: reddingsboei en domper
De Activiteitenarena is enerzijds een reddingsboei gebleken. Toen het restaurant dicht was, kwamen er nog allerlei gezinnen en kleine groepjes voor ‘vrolijke en veilige activiteiten’. Anderzijds vormt de uitjeshal nu een domper. In gesloten toestand drukt het miljoenenproject zwaar op de kosten.

Afhaal lastig door regelgeving staatssteun
Betrokken gasten en bedrijven wezen op de afhaal- en bezorgingsmogelijkheden elders. De Postwagen wordt hierin bemoeilijkt door regelgeving rond de schaalgrootte en het multidisciplinaire karakter van het bedrijf. In de specifieke situatie van De Postwagen wordt de staatssteun zodanig gekort (bij het opengaan via dergelijke constructies), dat het geenszins rendabel blijkt.

Overbruggingsactie: uitjestegoed met positieve rente kopen
De huidige staatssteun vergoedt sowieso slechts de helft van de vaste kosten. Dankzij de goede jaren is er nog een behapbare buffer, maar die is niet oneindig. Om de moeilijke coronaperiode met zekerheid te overbruggen, komt de uitbater met een speciale actie.

Gasten en bedrijven kunnen uitjestegoed met ‘5% positieve rente’ kopen. Wie een uitjesbon van een bepaalde waarde koopt, krijgt dus 5% extra bestedingstegoed cadeau. Dit uitjestegoed is vervolgens te verzilveren in 2021. Wie wil, kan direct uitjestegoed kopen via www.postwagen.nl/supporters daarnaast hebben gasten en bedrijven de optie om de traditionele cadeaubon te kopen via www.postwagen.nl/supporter-cadeaubon/ .

Cadeaubon geven rond kerst
Daarnaast hebben gasten en bedrijven de optie om de traditionele cadeaubon te kopen. Zo kunnen ze iemand anders blij maken. Vooral rond kerst zou zo’n cadeaubon een mooi gebaar zijn.

Trots van Tolbert blijven
Op deze manier hebben ‘Postwagen-supporters’ een leuk en voordelig vooruitzicht in het nieuwe jaar. Tegelijkertijd kan De Postwagen de buffer verstevigen, wat dus steeds noodzakelijker wordt. Zo hoopt het bedrijf nog heel lang de Trots van Tolbert (sinds 1780) te blijven.

   
Back to top button