Programma digitale Sinterklaas intocht Westerkwartier bekend; videoboodschap burgemeester (Video)

WESTERKWARTIER – Net als in andere gemeentes worstelden ook de diverse organisaties van Sinterklaasintochten in de gemeente Westerkwartier met de ontwikkelingen rondom Covid-19. Met als resultaat dat de vele alternatieven die werden bedacht uiteindelijk toch onmogelijk bleken nadat de tweede golf zich ontwikkelde. Hierdoor gooiden diverse organisaties de handdoek in de ring.

SintinWesterkwartier, een samenwerkingsverband dat jaarlijks de grootste intocht in de Gemeente Westerkwartier, Intocht Leek, en de intocht in Zuidhorn realiseert, ervoer dezelfde uitdagingen. Maar liefst 4 alternatieven werden bedacht, maar ingehaald door de realiteit bleek dit telkens onmogelijk. Toch bleef men niet bij de pakken neerzitten en bedacht een alternatief.

Gesteund door diverse bedrijven uit het Westerkwartier, die de hiervoor benodigde financiën op tafel legden, wordt Sinterklaas nu digitaal binnengehaald in het Westerkwartier.

Op zaterdag 21 november om 11.00 uur zal Burgemeester Van der Tuuk in een ca. 45 minuten durende livestream Sinterklaas ontvangen in een speciale tv studio op een geheime locatie, zodat de kinderen dit thuis kunnen volgen. Dat wil zeggen, dat hopen we dan maar, want met de Pieten weet je het maar nooit..

In het Sinterklaasjournaal hebben de kinderen kunnen zien dat Sinterklaas niet alleen in Zwalk, maar ook in de Gemeente Westerkwartier welkom is. Net als andere Burgemeesters heeft ook Burgemeester Van der Tuuk de kinderen opgeroepen om zoveel mogelijk tekeningen voor Sinterklaas naar de Burgemeester te sturen welke hij dan kan meenemen om aan Sinterklaas te overhandigen:

Gemeente Westerkwartier
Burgemeester Van der Tuuk
Postbus 100
9350AC LEEK

Mochten kinderen ook een vraag hebben voor Sinterklaas, dan hebben ze de mogelijkheid die op de tekening te zetten. De Burgemeester heeft beloofd te proberen deze vragen dan aan Sinterklaas te stellen.
De livestream wordt uitgezonden op zaterdag 21 november om 11.00 uur op de website
westerkwartier.sinterklaaslive.nl

   
Back to top button