OLDEKERK/LEEK – Al enige tijd werken Terra Oldekerk en rsg de Borgen in hun onderwijs samen om leerlingen uit de regio een breed en gevarieerd pakket aan praktijklessen te kunnen bieden.

Eén van de nieuwe vakken is ‘automotive’. Hier maken leerlingen kennis met de grondbeginselen van de autotechniek. Om de lessen goed aan te laten sluiten bij de meest recente ontwikkelingen in het bedrijfsleven, worden er o.a. ook gastlessen door professionals uit het bedrijfsleven gegeven. Deze lessen geven leerlingen een goed beeld van de actuele situatie in het vakgebied en het helpt hen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding.

Afgelopen week kregen 40 leerlingen uit de regio een interessante en leerzame les van Richard Schaafsma op Terra Oldekerk. Hij is commercieel buitendienst medewerker van Rijpma Automaterialen. Hij deelde met de leerlingen zijn ervaringen in het werk als buitendienst medewerker en als werkplaatschef bij een grote garageketen. Richard zorgde voor een boeiende middag voor een groep leerlingen van klas 4.

De afwisseling tussen praktijkcasussen, een inkijkje hoe technische problemen op te lossen zijn en de interactie met de groep bezorgden ons een leerzame middag. ‘Het geven van gastlessen door mensen uit het bedrijfsleven juichen we bij Terra van harte toe’, aldus één van de schoolleiders van Terra, dhr. Groenewolt. ‘Zo brengen we de leerlingen al vroeg in contact met de wereld waar ze na hun schoolloopbaan terecht kunnen komen. We hebben bijvoorbeeld ook een gastles mogen ontvangen van iemand van Husqvarna, die gespecialiseerd was in tuin- en parkmachines en landbouwmechanisatie. Heel stimulerend. Op deze wijze bereiden we onze leerlingen goed voor op hun toekomst en bieden we hen een leerzaam en gevarieerd lesaanbod.’