WESTERKWARTIER – Met ingang van 1 januari 2021 vormen woningcorporaties Huisvesting Vredewold en Wold & Waard samen 1 organisatie. Ze gaan na de fusie samen verder onder de naam Wold & Waard.

Huisvesting Vredewold is een kleine, financieel gezonde woningcorporatie met een grote opgave qua renovatie en verduurzaming. Om deze opgave te kunnen realiseren is de samenwerking met Wold & Waard gezocht. De voorraad sociale huurwoningen wordt door deze fusie samengesmolten tot een totaal van ca. 5.500. Alle medewerkers van beide organisaties vinden een plek in de nieuwe organisatie. Ze gaan nog nauwer samen werken aan samen wonen.

De gevolgen van de fusie voor huurders zijn beperkt. Voor de huidige huurders van Wold & Waard verandert er niet veel. Er komen meer seniorenwoningen in het aanbod, dat is voor een deel van de huurders aantrekkelijk. Voor de huidige huurders van Huisvesting Vredewold verandert er meer. Zo verdwijnt de huisstijl van Huisvesting Vredewold uit het straatbeeld en komt er voor hen een ander telefoonnummer en bezoekadres. De dienstverlening blijft op het niveau zoals ze gewend zijn. Huisvesting Vredewold neemt deze weken afscheid van haar huurders.

De nieuwe organisatie blijft zich inzetten voor kwalitatief goede en betaalbare woningen voor iedereen die er recht op heeft in het Westerkwartier.

Het kantoor van Wold & Waard is te vinden aan de Lindensteinlaan 75 in Leek. In verband met de lockdown is het kantoor op dit moment niet voor bezoek geopend. Telefonisch is Wold & Waard bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 16.30 uur. Op vrijdag tot 12.00 uur.

Via deze link of de QR-code is het filmpje te zien waarin beide directeuren vertellen over de fusie.

Over Wold & Waard
Wold & Waard verhuurt goede en betaalbare woningen in de sociale huursector. De corporatie richt zich daarbij op mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Het gaat niet alleen om het huis, maar ook om het bijdragen aan de woonomgeving.

Wold & Waard bezit ongeveer 5.000 woningen in het Westerkwartier van Groningen.