Avondklok: landelijk 3600 boetes en 25 aanhoudingen in eerste nacht

Landelijk – De politie heeft in de eerste nacht waarbij de avondklok actief was ruim 3.600 bekeuringen gegeven voor overtreding van de avondklok.

Ook zijn er 25 mensen aangehouden, omdat zij weigerden te vertrekken of openlijk geweld pleegden. In de gemeente Westerkwartier is in Grootegast 1 persoon aangehouden vanwege het overtreden van de avondklok en het niet willen legitimeren. De persoon is met verzet aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Minder meldingen
Het beeld op straat was na de ingang van de avondklok overwegend rustig. Er kwam afgelopen nacht 20 procent minder meldingen binnen in vergelijking met een normale zaterdag. Van de mensen die zijn gecontroleerd had 80 procent de juiste papieren bij zich.

Incidenten
Er waren twee grote landelijke incidenten: in Urk met een groep jeugd, daar werd een corona teststraat in brand gestoken. In Stein zocht een grote groep jongeren de confrontatie met de politie. Politiemensen werden bij deze incidenten bekogeld met vuurwerk, stenen, flessen en molotovcocktails. Na ingrijpen van de politie keerde de rust terug.

   
Back to top button