Leek – In de supermarkten is het erg druk en wordt sinds gisteren behoorlijk gehamsterd vanwege de verwachte sneeuwval en kou de komende week. Van boerenkool tot groentes en brood, er wordt massaal ingekocht.

Aldus supermarktmanager Hetty Buikema van de Albert Heijn in Leek worden omzetten gehaald die vergelijkbaar zijn aan de Kerstdagen. “Mensen zijn echt kuddedieren, als iemand roept dat de brood op raakt koopt iedereen massaal brood. Als ze het bij de Lidl niet kunnen krijgen dan komen ze hier maar treffen ze hetzelfde probleem aan. Deze omslag kan niet snel genoeg verwerkt worden bij de distributiecentra en daardoor ontkomen we er niet aan dat enkele schappen leeg raken of zijn.”

Koning winter
Vanaf zaterdagavond krijgt ons land te maken met een ouderwetse winterinval die samenhangt met storm Darcy. Door een dik pak sneeuw en stevige wind wordt het verraderlijk op de weg. De sneeuwval houdt tot en met zondagavond aan. Vanwege het winterweer geldt op dit moment op zondag code rood voor het hele land. In totaal zal er tussen de 2-10 cm vallen. De gevoelstemperatuur daalt naar maar liefst -10 tot -15 graden en houdt minimaal tot en met eind van de komende week aan.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl