Nieuwjaarstoespraak met opvallend lage Oud&Nieuw schadepost (Video)

LEEK – Dinsdagmiddag van vier tot zes was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis in Leek. Het gemeentebestuur van Leek heeft de inwoners, organisaties en bedrijven uitgenodigd om de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie bij te wonen.

Naast het college waren ook raadsleden en diverse ambtenaren aanwezig. Wethouder Karin Dekker kon niet aanwezig zijn bij haar eerste nieuwjaarsreceptie vanwege griep. Iedereen kon tijdens deze informele bijeenkomst nieuwjaarswensen uitwisselen onder het genot van een hapje en een drankje. Burgemeester B.C. Hoekstra heeft rond 17.00 uur zijn nieuwjaarsboodschap uitgesproken met hieronder een aantal punten die hierin naar voren kwamen:

  • Rustige oud&nieuw nacht met nagenoeg geen incidenten en minder dan €800 euro schade in de gemeente Leek terwijl het landelijk 17 miljoen bedraagt. Slechts twee afvalbakken en twee verkeersborden zijn er gesneuveld.
  • Het aantal inwoners is afgelopen jaar met 98 gestegen en zijn er 251 bewoonde adressen bijgekomen wat nu op een totaal staat van 8587 adressen. Van de nieuwbouwwoningen zijn er 60 in de wijk Oostindie gebouwd en 20 in het Sintmapark gerealiseerd.
  • Het totaal aantal inwoners in deze gemeente op 1 januari 2017 staat op 19.634, als deze lijn zich door zet zullen er tijdens de gemeentelijke herindeling zo’n 20.000 inwoners zijn.
  • Door de succesvolle verkoop van bouwkavels krijgt de gemeente weer een zeer gezonde financiële situatie.
  • Koninklijke waardering voor Multifunctioneel centrum Gaveborg Oostwold was afgelopen jaar een hoogtepunt waarbij ze uit handen van Koningin Maxima het appeltje van oranje in ontvangst namen met daarbij €15.000.
  • Plotseling overlijden van wethouder Rien Honnef tijdens zijn vakantie in Frankrijk. Rien is 12 jaar lang raadslid geweest en genoot daarna 2 jaar lang van zijn wethouders rol.
  • Optreden van de Zevenhuister judoka Kim Polling tijdens de Olympische Spelen die helaas in de eerste ronde verloor.

Burgemeester Hoekstra sloot de nieuwjaarstoespraak af met de woorden, ‘Veul Hail en Zeeg’n’.

Na de toespraak kwam directeur Peter Sluiter van het Gevangenis Museum in Veenhuizen naar voren om met een cheque symbolisch de entree tickets uit te rijken aan de burgemeester. Hiermee kunnen alle inwoners van de gemeente Leek gratis naar het museum. Zie dit bericht voor meer informatie over de actie. 

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button