Te Velde: Buiten gewoon goed, ook in wintersport

Partnerbijdrage – Firma Te Velde staat al sinds 1985 bekend als het gaat om alles voor het buitenleven. Wat maakt deze zaak zo bijzonder? In de ruime showroom worden de mooiste tuinmeubelen, terrasverwarmers, tuinhaarden en tenten tentoongesteld. Maar er is nog meer: in het winterseizoen heeft Te Velde een ruim assortiment wintersportartikelen, waarmee u de winter met open armen kunt ontvangen.

Het jaar rond
Met een assortiment van tuinmeubelen en parasols tot ski’s en snowboards kan men het hele jaar bij Te Velde terecht. Toen eigenaar Jos Te Velde ooit de zaak begon was het aanbod nog niet zo groot, al wisten klanten Te Velde wel meteen te vinden als het ging om outdoorartikelen.

‘In de loop van de jaren leer je steeds beter waar de behoeften van klanten liggen en we halen er enorm veel plezier uit om klanten producten te bieden waar ze jarenlang plezier aan beleven. Zo is eigenlijk ook de verkoop van wintersportartikelen ontstaan, waarmee we de klant naast outdoorartikelen het hele jaar rond konden bedienen’, zegt Jos.

Inmiddels biedt Te Velde al jaren een breed assortiment wintersportartikelen naar grote tevredenheid van de klant. ‘Dat komt ook omdat we niet alleen producten verkopen, maar ook omdat klanten bij ons terecht kunnen voor het onderhoud van deze producten. Schaatsen slijpen, ski en snowboard onderhoud, we doen het allemaal.’

Professionele medewerkers met kennis van zaken
Een andere reden waarom klanten graag naar de winkel komen is vanwege onze kennis van de markt. Jos: ‘De outdoor- en wintersportartikelen markt is een specifieke markt met heel veel keuze en klanten vinden het daarom prettig dat ze geholpen worden door medewerkers die er alles van weten’. En naast de kennis die de medewerkers van de producten hebben, zijn het stuk voor stuk ook allemaal mensen met passie voor het outdoorleven. ‘Je voelt dit ook als je met een van onze collega’s spreekt. Je krijgt meteen zin om zelf naar buiten te gaan en te skieën’.

En over zin krijgen gesproken: de showroom is zo ingericht dat je je echt in het outdoor- en wintersportleven waant. ‘Ik heb ooit een klant horen zeggen dat de winkel lijkt op één van de wintersportdorpen in Oostenrijk waar je ski’s huurt’ zegt Jos lachend. Gelukkig is het wel warmer in de showroom.

Service hoog in het vaandel
Naast een breed assortiment is er nog een punt die bij Te Velde hoog in het vaandel staat: service. ‘Het gaat niet alleen om het verkopen van producten, maar ook de nazorg is belangrijk. Daarmee bedoelen we de garantie op producten, maar ook het geven van een goed advies en het repareren van producten wanneer nodig’.

Voor klanten is dit een fijne gedachte, want outdoor- en wintersportartikelen zijn geen alledaagse boodschappen. Wanneer je deze spullen aanschaft, ga je ervan uit dat je kwalitatieve spullen koopt. Eigenaar Jos is het hiermee eens en dat is ook precies waarom Te Velde zich met deze service wil onderscheiden. Jos: ‘Wij staan voor de kwaliteit van onze producten. Daar hoort ook service bij die de klant het gevoel geeft een goede aankoop te hebben gedaan’.

U bent van harte uitgenodigd in showroom
Tegenwoordig kan alles makkelijk online besteld worden. Te Velde biedt deze optie ook aan de klant, maar eigenaar Jos nodigt iedereen vooral van harte uit om langs te komen in zijn uitgebreide showroom. ‘Ten eerste omdat het echt een beleving is die we elke klant gunnen’ zegt hij hierover, ‘maar ook omdat we klanten dan veel beter van een advies kunnen voorzien’. Hier zit dan ook echt de meerwaarde volgens de eigenaar. ‘Klanten die langskomen in onze winkel helpen we graag met een persoonlijk advies. Natuurlijk doen we ook online ons best om de informatie zo compleet mogelijk te maken, maar dat is toch anders in de winkel’.

Wilt u graag eens langskomen? U vindt de showroom in Nieuw-Buinen aan de Drentse Poort 7, waar u zich geen zorgen hoeft te maken over parkeergelegenheid. U kunt hier namelijk ruim en gratis parkeren en de koffie staat klaar.

   
Back to top button