Royale gift voor Museum Nienoord voor aanschaf nieuwe verlichting

Leek – Kunstenaar Jan Ernst Douma verblijdde Museum Nienoord met een royale gift, voor de aanschaf van nieuwe verlichting in de tentoonstellingsruimtes.

Tijdens zijn expositie in Museum Nienoord drie jaar geleden, constateerde Douma dat de verlichting die jaren al enorm verbeterd was. Met zijn gift wil hij bijdragen aan een nog oogstrelende presentatie, voor zijn collegae die in de toekomst op Nienoord komen exposeren. De gift bestaat uit de opbrengst van verkoop van modeltekeningen. Gedurende de 25 jaar dat zijn echtgenote en hij Galerie Het Atrium bewoonden, zijn er enorm veel modelstudies bewaard. Die biedt Douma de modellen nu aan, voor een prijs die ze zelf mogen bepalen.

Welkomstcomité
Bij aankomst op Nienoord stond er buiten een welkomstcomité klaar. Museumdirecteur Geert Pruiksma was gewapend met een greep van 1.5 meter. Douma en Pruiksma spraken onderling af, dat een volgende verkoopactie op Nienoord plaats zou moeten vinden. Daar komen de tientallen meters aan nog aanwezige modeltekeningen nog beter tot hun recht, én: dan zien de kopers waar hun vrije gift heen gaat. ‘Dat gaan we organiseren zodra de deuren weer open mogen, of in dit geval: de spots weer aan’, aldus ondergetekende.

   
Back to top button