KVW ’22 moet punten achterlaten in Utrecht

Utrecht – Voor het vlaggenschip van KVW’22 stond er een verre uitwedstrijd tegen Synergo op het programma. Als de ploeg uit Leek nog wil handhaven in deze zware poule, is het zaak om de punten mee naar het Noorden te nemen. Iets wat coach Andreas Rusthoven benadrukte in de bespreking.

Helaas begon de ploeg niet scherp aan de wedstrijd. Synergo schoot met scherp en KVW speelde niet zorgvuldig. De Leeksters konden niet onder de druk vandaan komen en vaak was na één schot de bal weg. Dit resulteerde in een 15-7 ruststand.

Sterke 2 de helft
KVW voelde dat het niet makkelijk zou worden om dit om te buigen. Echter kwam de ploeg sterk uit de kleedkamer en kreeg het eerste 12 minuten na rust geen enkele goal tegen. De duels werden harder aan gegaan, dit bracht de Utrechters aan het twijfelen. Coach Andreas bracht Arjan Kiewiet in de ploeg om tot aanvallend iets meer te creëren. KVW kwam nog tot 4 verschil. Hier nam Andreas Rusthoven een time-out en gaf aan dat we Synergo nu echt pijn kunnen doen. Helaas bleek het gecreëerde gat te groot om te overbruggen. Eindstand 21-15.