Veerkrachtig Sparta krijgt punt te weinig tegen titelkandidaat Dindoa

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Dindoa en KV Sparta op het programma. Kijkend naar de ranglijst voorafgaand aan deze competitiewedstrijd in de 1e klasse B, beloofde dit geen spannende wedstrijd te worden. Niets bleek echter minder waar na 70 minuten korfbal in de stromende regen te Ermelo.

De eerste 15 minuten na het startsein was het een kwestie van aanpassen aan de weersomstandigheden. Niet doelpunten, maar vooral regen, heel veel regen, viel er uit de lucht op het mooie complex van Dindoa in Ermelo. Na dat eerste kwartier stond er een tussenstand van 6-2 op het scorebord. Beide ploegen, en de weersomstandigheden, maakten het elkaar niet makkelijk.

Vooral verdedigend hielden beide vakken van de Spartanen het goed dicht. De thuisspelende ploeg kwam vaak tot schot van afstand zonder rebound, waardoor er veel afvallende ballen buit werden gemaakt door de Zevenhuisters. Het tweede kwart van de wedstrijd liet de Rood-Zwarte formatie zien dat werklust kon worden omgezet in het maken van doelpunten. Op die manier knokten ze zich terug tot een marge van 1 doelpunt achter. Met een stand van 7-6 werd er afgefloten voor 10 minuten opdrogen in de kleedkamer.

In de kleedkamer was iedereen er over eens dat er op basis van de eerste helft wel eens wat te halen kon zijn in Ermelo. Dit gevoel werd 10 minuten voor rust nog eens versterkt door het al warm laten lopen van 3 Ermeloërs en het onrustige “ijsberen” van de coach van Dindoa. Voor het eerst deze competitie wierp het harde werken zijn vruchten af binnen de lijnen tijdens de wedstrijd. Op zoek moest worden gegaan naar de flow in de aanvallen. Sparta, die niet een goede eerste helft veld kent, is over het algemeen een makkelijk scorende ploeg, waarbij fouten die een tegenstander maakt direct worden afgestraft. Deze wedstrijd werd het snel duidelijk dat het hard werken was voor elk doelpunt.

Het begin van de 2e helft was het meteen Dindoa die de score opende. Hier zette Sparta direct een doelpunt tegenover. 5 minuten later zette de thuisploeg de marge, voor de 2e keer deze wedstrijd, op 4 punten. Echter bleven, de tot op het bot doordrenkte, spelers van Sparta strijden om zo veel mogelijk uit deze wedstrijd te halen. Vanaf een kwartier voor tijd werd er een hele langzame eindsprint ingezet. Verdedigend werd na ieder schot van Dindoa de bal onderschept, waardoor de aanval gevoerd werd met mogelijkheden om het verschil van 4 terug te dringen. Dit zorgde er voor dat er ongeveer 5 minuten voor tijd het verschil nog maar 1 doelpunt was. De spelers die aan het eind van de eerste helft al hun spieren hadden opgewarmd bij de thuis spelende ploeg werden gedurende de laatste 20 minuten van de 2e helft 1 voor 1 in gebracht. Dindoa voelde dus aan dat de wedstrijd tussen hun natgeregende handen weg ging glippen en Sparta voelde aan dat er in ieder geval een puntendeling uit slepen viel.

Helaas voor de Zevenhuisters, werd er in de laatste minuten niet meer gescoord en werd het welverdiende punt ze niet gegund. Al met al een wedstrijd waar de, net uit de 2e klas gepromoveerde, zevenhuister ploeg veel kracht uit kan halen richting de zaalcompetitie waar vanaf nu naartoe zal worden gewerkt.