Steiger Reitdiep bij Ezinge geheel vernieuwd

Ezinge – De gemeente Westerkwartier heeft de steiger aan het Reitdiep bij de Middagsterweg tussen Ezinge en Feerwerd geheel vernieuwd. Donderdag 1 juli heeft wethouder Openbare Ruimte Geertje Dijkstra-Jacobi de nieuwe steiger officieel in gebruik genomen. Hierbij waren ook leden van de dorpsbelangenverenigingen Ezinge, Feerwerd en Garnwerd aanwezig.

Nieuwe steiger
De gemeente heeft de oude steiger begin dit jaar verwijderd, omdat deze onveilig was. De gemeente is in overleg met de dorpsbelangenverenigingen van Ezinge, Feerwerd en Garnwerd daarna voortvarend aan de slag gegaan met de aanleg van een nieuwe steiger. Inmiddels is deze gereed. De nieuwe steiger bestaat uit duurzame en herbruikbare materialen, waardoor deze weer jarenlang meegaat.

Wethouder Openbare Ruimte Geertje Dijkstra-Jacobi: “De steiger is een geliefde plek voor inwoners van Ezinge, Feerwerd, Garnwerd en omgeving. Nadat de steiger om veiligheidsredenen is weggehaald, is voor de bouw van de nieuwe steiger afstemming geweest met de omgeving. De nieuwe steiger voldoet aan de veiligheidseisen en kan weer voor jaren mee. Ik wens de omwonenden veel plezier en vertier.”

   
Back to top button