Politie ziet toename van zogenaamde ‘bankhelpdeskfraude’ en waarschuwt inwoners

Westerkwartier – De politie ziet de laatste tijd weer een toename van zogenaamde bankhelpdeskfraude daarom besteden ze hier aandacht aan om de inwoners alert te maken en houden.

Voor wie het nog niet kent. Je wordt gebeld door iemand die zegt dat hij medewerker is van de bank en dat er verdachte transacties zijn waargenomen op je rekening. Het geld wat op je rekening staat moet dan overgeboekt worden naar een ‘veilige’ rekening. Van deze rekening haalt de oplichter dan jouw geld en je bent je geld kwijt. Ook wil het wel voorkomen dat de oplichter iemand langs stuurt om je bankpas op te halen. Deze zorgt dan voor een “veilige” vernietiging van de bankpas, maar in de praktijk haalt deze hiermee uw rekening leeg.

Gebeld of bericht?
Een bank zal u nooit bellen om geld over te boeken! Een bank zal ook nooit een medewerker langs sturen om uw bankpas op te halen. Wordt u gebeld of krijgt een app? Hang op of verwijder het bericht. Geef deze informatie ook door aan uw naasten en of kennissen. En heeft u dan toch te maken met ‘bankhelpdeskfraude’ neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

   
Back to top button