Eerste dorpsvlag in de gemeente Westerkwartier onthuld

Westerkwartier – Op maandag 19 juni onthulde en hees wethouder Bé Schollema de nieuwe dorpsvlag in Grijpskerk aan het Poeldiep. Het is de eerste dorpsvlag die onthuld werd door de dorpswethouder tijdens de feestweek.

De vlag is gehuld in de kleuren rood en groen. Wethouder Bé Schollema: “Leuk dat het dorp heeft bedacht, naast het bestaande wapen, ook een vlag te willen. Het resultaat is wat mij betreft erg geslaagd.  Ik hoop dat de vlag bij veel komende festiviteiten gehesen zal worden.”

In het traject naar de nieuwe dorpsraad ontstond het idee om Grijpskerk te voorzien van een vlag. Er werd een ontwerpwedstrijd uitgezet en er kwamen dertien ingezonden vlagontwerpen binnen. De bestuursleden van de dorpsraad kozen als jury unaniem voor het ontwerp van Wietze Kuperus.

Idee achter het ontwerp
Wietze Kuperus licht zijn ontwerp toe: “De vlag is in 2 vakken verdeeld middels een witte scheidingslijn. Het rode vlak symboliseert het verleden. Het groene vlak symboliseert de toekomst. En de vliegende Griffioen neemt ons erin mee. Rood is ook Grijpskerk zijn clubkleur en de kleur van liefde en passie. En groen is de kleur van hoop, groei en leven!”

   
Back to top button