Leekster Floorballclub groeit verder!

LEEK – De floorball afdeling van Sportclub Rodenburg groeit! De in 2015 opgerichte afdeling telt inmiddels zo’n 40 leden in de leeftijd 8 – 18 jaar en speelt inmiddels met 5 teams ook officiële wedstrijden tegen andere verenigingen uit Noord Nederland. Naast floorball biedt Sportclub Rodenburg ook volleybal en futsal (zaalvoetbal).

Floorball lijkt een beetje op ijshockey maar je speelt het in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic ‘gaten’-bal. Het veld is rondom voorzien van een boarding. Floorball heeft maar weinig regels. Daardoor kan iedereen al meteen een aardig partijtje meespelen. Floorball komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. In Zweden, Finland, Tsjechië en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten. In Nederland spelen intussen enkele duizenden mensen Floorball. In de provincie Groningen zijn inmiddels 22 teams die competitiewedstrijden spelen waarvan er dus 5 uit Leek komen. Het E1 team van Sportclub Rodenburg staat op dit moment ongeslagen bovenaan in de competitie Noord maar ook de andere teams presenteren goed.

De trainingen vinden elke donderdagavond plaats in de Rodenburghal. Vanaf 18.00 uur trainen kinderen t/m ca. 11 jaar, vanaf 19.00 uur de leeftijdsgroep 12-14 jaar en vanaf 20.00 uur trainen de oudere tieners en volwassenen. Iedereen is welkom op een paar keer gratis mee te trainen.

   
Back to top button