Kleurrijke Cultuurmarkt Westerkwartier trekt een paar duizend bezoekers

Leek – Theater, dans, muziek, beeldende kunst: tientallen organisaties en personen bouwden afgelopen zaterdag samen een kleurrijk feest: de eerste Cultuurmarkt Westerkwartier.

Van historische kringen tot fanfares, van streetdance tot workshops: Museum Nienoord organiseerde dit samen met oa. Stichting Plack, KunstKwartier, Biblionet Groningen, Sociaal Werk De Schans, Wouter Raven Events support, Grand Café Borg Nienoord en de gemeente Westerkwartier.

De markt werd geopend met een interview door RTV Zulthe met burgemeester van der Tuuk, wethouder Westra en museumdirecteur Geert Pruiksma. De burgemeester en wethouder zeiden samen te zijn gekomen om hun waardering te onderstrepen voor de vele tientallen medewerkers, meest vrijwilligers. Zij repeteren al maanden, bouwden stands en podia mee op, smeerden honderden broodjes voor vandaag. Na het interview volgde een rondgang langs de vele acts, met de eerste groepen bezoekers. Als ‘doorgangsevenement’ kon dit zonder corona-checks.

Rapalje sloot de dag af met een spetterend optreden, vlak voordat de eerste regendruppels neerdaalden. En met de conclusie, dat er nergens ter wereld vreemden zijn. Hooguit vrienden die je nog niet leerde kennen. In totaal genoten een paar duizend oude en nieuwe vrienden mee van deze eerste Cultuurmarkt Westerkwartier in Museum Nienoord.

   
Back to top button