Geslaagde Jongdierendag bij Otter diercompleet in Leek

LEEK – Op zaterdag 16 september 2017 hielden de verenigingen ’t Hollandertje uit Leek en de Sportfokkers uit Roden samen hun jongdierendag  bij Otter diercompleet in Leek.

De drie aanwezige keurmeester beoordeelden samen de 120 aanwezige dieren. Na afloop waren ze zeer te spreken over de aanwezige kwaliteit van de jonge dieren.

bij de konijnen in de A klasse (dieren geboren in januari, februari en maart) werd overtuigend kampioen met een aantal van maar liefst 96.5 punten een Rex wit van het jeugdlid Norah Jansens. Andre prijswinnaars in deze klase waren K. Alkema met een duitse hangoor J. Kleiker met een groot Lotharinger em K. Tjoelker met een witte van hotot.

In de B Klasse (dieren geboren in mei juni en juli) werd kampioen een engelse hangoor van A Vinkers en waren de ander prijzen weggelegd voor 2 x voor J kleiker met een blauw lotharinger en E.G. van Dam met een kleurdwerg beige.

Bij de hoenders was de hoogste eer weggelegd voor een leghorn patrijs goud flitter van de heer G. vd Velde. Norah Jansens viel met haar Ko- shamo’s in de prijzen en was daarmee tevens het mooiste dier vd Jeugd M. Buring showde zijn drentse bolstaarten en was daarmee eveneens winnaar.

   
Back to top button