Veel gelezen

Voormalige seksclub ‘Club 94’ in Midwolde verwoest door uitslaande brand (Video)

Getuige; 'Vlammen sloegen bij aankomst brandweer al uit het pand'

Midwolde – De brandweer is zaterdagavond iets voor acht uur opgeroepen voor een brand in een gebouw langs de Noorderweg (N978). Het bleek te gaan om het leegstaande pand waar voorheen sekclub ‘Club 94’ in zat.

Toen de brandweer met spoed ter plaatse kwam, kwamen de vlammen en dikke zwarte rookwolken al uit het gebouw. Hierop heeft de meldkamer opgeschaald naar middelbrand. Hierdoor zijn extra tankautospuiten en een hoogwerker uit Groningen opgeroepen om te assisteren. De waterwinning is opgezet waarna met de hoogwerker een straal water op het gebouw is gezet.

Pand is volledig verwoest
Door de snelle ontwikkeling van het vuur was er geen redden meer aan. De brandweer beschouwt het pand als verloren en richt zich op het beperken van de brand. Een loonwerker zal met een kraan de brandende resten uit elkaar halen zodat de brandweer dit kan nablussen.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Het Team Brandonderzoek van de politie zal hier onderzoek naar verrichten. De doorgaande weg N978 is tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor al het verkeer.

Foto’s/video: Jordi Haverdings & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

Back to top button