Carbidboys Zevenhuizen klaar voor oudejaarsdag

ZEVENHUIZEN – Nog even en het is weer oudejaarsdag! Dit betekent dat het Groningse dorp Zevenhuizen weer in het teken zal staan van het ‘Carbidschieten’.  

De voorbereidingen voor deze 24e editie zijn al geruime tijd in volle gang. Zoals vanouds schieten we als Carbidboys op oudejaarsdag weer op de Veldstreek 3 in Zevenhuizen. Onze bijzondere attractie zal ook dit jaar weer opgesteld staan, het zogenoemde ‘carbidrad’. Een draaiend rad met daaraan melkbussen gemonteerd, zal als ‘paradeplaatje’ voor een extra geweldig oorverdovend spektakel zorgen. Dit ‘rad’ is verder nergens in Nederland te zien of te horen! 

24 jaar geleden zijn de Carbidboys begonnen. Simpel begonnen met een melkbus aan de Veldstreek. Nooit gedacht hebben dat dit zou uitgroeien tot hét oudejaarsevenement in Zevenhuizen en omgeving. 

Dit jaar hebben de schutters uit Zevenhuizen het plan opgevat om vanaf 10:30 uur een Kinderworkshop Carbidschieten te houden. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom om hieraan mee te doen en kunnen zich vooraf opgeven via: [email protected] 

Enthousiast en met veel plezier kijken we weer uit naar deze leukste dag van het jaar! De 100 melkbussen staan weer klaar om afgeschoten te worden. De opbouw van het evenement zal de komende dagen verder vorm krijgen om klaar te zijn voor 24 jaar carbidschieten in Zevenhuizen. 

Het carbidschieten sluiten we om 17:00 uur muzikaal af met een optreden van de Groninger topformatie ‘Diep-Triest’. 

   
Back to top button