Voetbalgala: VEV’67 en VAKO zonder puntverlies; ook Zevenhuizen naar laatste zestien

Leek – Titelhouder VEV’67 en VAKO hebben zich zaterdagavond in een bijna vol en sfeervol Sportcentrum zonder puntverlies geplaatst voor de tweede ronde van het Leekster Voetbalgala. Ook Grijpskerk en het verrassende Zevenhuizen kwalificeerden zich lvoor de volgende ronde.

Zowel VAKO in Poule I als VEV’67 (Poule J) schoten met scherp in de eerste wedstrijd. Doordat beide clubs ook hun tweede wedstrijd wonnen, evenals Grijpskerk en Zevenhuizen, waren de nummers een en twee al bekend.

Spannende eindfase
In een zeer druk bezet Sportcentrum opende VAKO met een 6-2 zege op SV Oosterwolde. Vervolgens werd Nieuw-Roden aan de zegekar gebonden.  Bij een 3-1 stand leek Nieuw-Roden het nog even spannend te maken maar een grote kans op 3-2 werd omzeep geholpen. VAKO-Grijpskerk ging om de poulewinst. In de spannende eindfase trof Grijpskerk de paal, in de tegenaanval mikte Karsten Koopman wel tussen de palen: 1-0. Nieuw-Roden en Oosterwolde zouden als nummer drie nog kans maken, maar hadden zichzelf in de voet geschoten met veel tegendoelpunten. Het onderlinge duel werd gewonnen door Oosterwolde. Nieuw-Roden, dat vorig jaar verraste, ging nu puntloos naar huis.

Monsterzege voor VEV’67
In de andere poule begon VEV’67 met een 6-2 monsterzege op ONB. Opende bood vervolgens goed partij, maar werd wel met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Zevenhuizen won het eerste duel van Opende (2-1) en versloeg vervolgens ONB onder hartstochtelijke aanmoedigingen van de Zevenhuizen-aanhang met ruime cijfers: 4-0. In de strijd om de eerste wedstrijd was er de kraker tegen naaste buurman VEV’67.  Stan van der Wal brak de ban in een wedstrijd waarin de rood-zwarten ook kansjes kregen. VEV was wel de betere ploeg, kreeg legio kansen, maar de doelman van Zevenhuizen was een sta in de weg. Menco Oedzes zorgde voor de bevrijdende 2-0 en aan het eind werd het nog 3-0. Vlug En Vaardig poulewinnaar, de kwalificatie van Zevenhuizen was een prestatie van formaat. Vorig jaar sneuvelde Zevenhuizen in de eerste ronde. De 3-2 van Opende in de laatste wedstrijd was niet genoeg voor plaatsing als nummer drie. TLC profiteerde ervan en zit bij de laatste zestien.
 

EINDSTANDEN

POULE  I
1. VAKO                              3-9
2 Grijpskerk                       3-6
3. Oosterwolde                 3-3
4. Nieuw Roden               3-0

POULE J
1. VEV’67                          3-9
2. Zevenhuizen                 3-6
3. Opende                          3-3
4.ONB                                3-0

TOPSCORERS A TOERNOOI
Joost Schoenmaker (Grijpskerk) 6,  Mike Homan (FC Grootegast) 5, Stan van der Wal (VEV’67)   5

TWEEDE RONDE
POULE K: Aduard 2000, HFC’15, Waskemeer, Niekerk
POULE L: Westerkwartier, Marum, FC Zuidlaren, Roden
POULE M: VEV’67, Grijpskerk, Grootegast, TLC
POULE N: ONR, Zevenhuizen, Oerterp, VAKO

De wedstrijden in Poule K en L spelen op 29 december, Poule M en N op 30 december. De nummers en twee gaan door naar de Gala-avond op 6 januari. De tweede ronde van het damestoernooi is op woensdag 27 december.

Voor meer informatie: www.lvgala.nl

   
Back to top button