Grytsje van den Berg van KTP Nieuw Roden geselecteerd voor Nederlands Beach Soccer team

NIEUW-RODEN/LEEK – Het Nederlands vrouwenteam Beach Soccer reist 6 juli af naar Portugal om het Europees Kampioenschap te spelen. In de selectie van dit seizoen waren er twee speelsters van KTP Nieuw Roden opgenomen.

Naast Grytsje van den Berg werd ook Renee Huizinga in de voorselectie opgenomen. Helaas kon Renee door andere verplichtingen niet beschikbaar zijn voor het EK in Portugal.

Grytsje van den Berg werkzaam als docent op de CBS De Rank in Roden werd door haar leerlingen gezien als hun Superjuffie naar de gelijknamige kinderboeken serie van Janneke Schotveld. Deze vergelijking kwam niet uit de lucht vallen en was gebaseerd op al haar voetbal successen die afgelopen seizoen voor de leerlingen zichtbaar waren geworden in de plaatselijke media.

Met Nieuw Roden werd ze op het veld zonder enig puntverlies kampioen en miste op een haar na het Nederlands kampioenschap en de Beker. Naast de disciplines veld en zaal speelt Nieuw Roden in de mooiste maanden van het jaar Beach Soccer. In de lopende Beach Soccer competitie is KTP Nieuw Roden nog steeds ongeslagen en wil zeker ook meedoen om de prijzen. Dit bleef dan ook niet onopgemerkt voor de Bondscoach Gert Oostenbroek.

Voor Grytsje was dit het tweede jaar als International en wis dat de tegenstanders in de poule op 7 t/m 9 juli 2017 Spanje en Engeland niet de gemakkelijkste zijn maar acht het Nederlands team niet kansloos.

KTP Nieuw Roden speelt 1 juli eerst nog een competitie ronde in Zwolle en na de EK op 15 juli de laatste competitie ronde bij de RAI in Amsterdam waarna op 22 juli in het ‘The Hague Beach Stadium’de finales worden gespeeld voor het Nederlands kampioenschap.

   
Back to top button