KV Noordenveld en KVW’22 spelen gelijk tijdens returnwedstrijd

Leek – Op zaterdag 30 september stond de returnwedstrijd op het programma voor KVW’22 1 tegen Noordenveld 1. Het sportpark was volgeladen met supporters van beide teams.

De ploeg van het duo Rusthoven en Conroy was er op gebrand om deze pot te winnen en daarmee de eerste plek in de poule te bemachtigen. Zowel KVW’22 als Noordenveld wisten al snel hun eerste doelpunt te maken aan het begin van de wedstrijd. Verdedigend had het team het goed onder controle, alleen werd hun inzet aanvallend niet beloond met veel doelpunten.

Ruststand van 7-6
De ploegen gingen met een ruststand van 7-6 de kleedkamer in. In de kleedkamer was de sfeer gemoedelijk en was de HHZ-formatie niet ontevreden over het spel. Het belangrijkste was om in de tweede helft met een goede rebound te spelen waardoor er meer kansen gecreëerd konden worden.

Tweede helft
De tweede helft werd geopend met een goal van Niels Lap. Hierdoor kwamen de ploegen op een gelijke aantal doelpunten. Alles was nog mogelijk. Beide teams gaven alles en dat was te zien en te horen in en aan de zijkant van het korfbalveld. KVW’22 wist voor te komen met een stand van 10-11 en hadden de kans om er twee verschil van te maken. Dit lukte niet en Noordenveld nam de voorsprong hierna weer over. In de laatste 3 minuten wist Noordenveld een gat te slaan van 2 doelpunten. KVW’22 moest de rust bewaren en goede keuzes maken wanneer er wel of niet een schot werd genomen op de korf. Ilse de Vries en Joost Mellema wisten beiden met een afstandsschot de korf te vinden. De wedstrijd werd hierna beëindigd met een eindstand van 14-14.

Wedstrijd programma
Er staan nog twee thuiswedstrijden op het programma voor de selectie KVW’22. Zaterdag 7 oktober komt De Wâlden op bezoek. Het tweede start om 14:00. Als zij dan winnen is het kampioenschap officieel en kan geen ploeg uit hun poule hen meer inhalen. Het eerste speelt om 15:30. Zij hebben nog kans om de koppositie te behalen wanneer zij alle wedstrijden winnen en andere teams punten laten liggen.