Leek 2 speelt gelijk tegen van der Linde uit Winschoten

Leek – Gemengde gevoelens bij schaakteam Leek 2 na prima resultaat tegen Van der Linde Winschoten 1.

Wie vooraf de opstellingen van beide teams zou hebben bekeken zou tot de conclusie zijn gekomen dat Leek 2 blij zou mogen zijn met een 3-3 gelijkspel tegen het eerste van Winschoten. Echter begon het nieuwe seizoen van Leek 2 met een bliksemstart. Als eerste zette debutant Katrinus Posthumus een belangrijke remise op het scorebord door op het tweede bord de hoogste ratinghouder van het team van Winschoten te bedwingen. Nadat de kruitdampen van een aanval op de koningsvleugel van Katrinus was afgewend bleef een gelijkwaardige stand over waarna snel tot remise werd besloten.

Gert-Jan Ris haalde daarna gedecideerd zijn overwinning binnen tegen Jan Oord op bord 5 en Leek 2 mocht nadat ook Menno Keizer op bord 1 de overwinning binnensleepte tegen invaller Hemmo Hendriks hoop koesteren op een verrassende overwinning.

Het tij keerde toen Thomas Rockers die elke week beter lijkt te worden zijn zeer voordelige stand zag verwateren en uiteindelijk moest berusten in stukverlies. Christiaan Timmer maakte het karwei daarna knap af. Met nog twee partijen te gaan had Leek 2 nog 1 vol punt nodig. Frans Huisman stond gewonnen en probeerde in opperste concentratie de overwinning voor Leek 2 voorgoed binnen te halen. Tegenstander Inno de Wey Peters wist echter een remisegaatje te vinden en dwong Frans Huisman tot remise door eeuwig schaak te geven.

Toen daarna Teije Smedinga na een solide partij toch zijn meerdere moest erkennen in tegenstander Johan Dijkstra bleef er een 3-3 eindstand op het scorebord staan. Vooraf had Leek 2 hiervoor getekend, achteraf had er allicht meer in gezeten.

   
Back to top button