VEV’67 speelt laatste wedstrijd voor winterstop 5-0 tegen ’t Fean 58

De voorbeschouwing:

Zaterdag 12 december 2015 stond er voor VEV’67 de laatste wedstrijd van voor de winterstop op het programma. Na de eclatante zege tegen Zwaagwesteinde was deze middag ’t Fean 58 de tegenstander. Net als Zwaagwesteinde vecht ook ’t Fean voor de broodnodige punten om aan het einde van de rit niet rechtstreeks te degraderen. Hoewel de prijzen pas na de winterstop daadwerkelijk worden verdeeld is ieder puntje er één voor ’t Fean 58 dat de mouwen deze middag zal opstropen. Gezien de staat van het hoofdveld werd er deze middag uitgeweken naar het kunstgrasveld wat misschien wel in het voordeel is van een voetballende ploeg. Elftallen die het van hard werken en strijd moeten hebben, zijn meer gebaat bij een veld waar je met slidings en tackles nog wel eens iets kan repareren. Deze middag was er geen primeur in het amateurvoetbal maar een vrouwelijke scheidsrechter zie je niet elke dag. De vraag was dan ook of de spelers zich zouden kunnen richten op het voetbal of dat ze meer aandacht voor het vrouwelijke schoon zouden hebben. De volgende spelers die zich moesten concentreren op dat wat deze middag echt belangrijk was, namelijk de drie punten, mochten om kwart over twee aan de aftrap verschijnen.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Robin Elderman ( C ), Ton Baan, Joachim Wiegman, Rick Schuring, Jeffrey Visser, Jacob Tjoelker, Rense Dijk, Marwin van Wijk, Vincent de Koning, Marco Soeten, Wessel van der Galien, Erwin Cazemier, Hans Pascal ( GK )

De wedstrijd:

Na de toss kon de wedstrijd beginnen waarin de thuisploeg meteen naar voren wilde spelen. Toch was de eerste kans er voor de gasten. Een schot van buiten de zestien werd ternauwernood door Klaas Kleiker uit zijn doel geranseld. VEV’67 speelde niet groots in de beginfase maar was wel een aantal keren dreigend zonder grote kansen te creëren. Vanaf de zijkant waren Jeffrey Visser en Vincent de Koning hun directe tegenstander wel de baas maar was er geen aansluiting op de rand van de zestien waardoor de bal niet teruggelegd kon worden voor het schot. Het eerste half uur kwam ’t Fean dan ook zonder kleerscheuren door en had het de pech dat de voorwaartsen niet heel slim liepen waardoor ze zich steeds in buitenspel bevonden. Hierdoor ontstonden ook voor ’t Fean geen grote kansen. Wel had Robin Elderman een kopkans na een hoekschop van Vincent, maar zijn kopbal belandde in de handen van de keeper. In de 36ste minuut stond het vanuit het niets ineens 1-0. Een prachtige pass van Jacob Tjoelker op Vincent betekende de 1-0. Vincent nam de bal van Jacob ineens met links mee en was daarmee zijn verdediger meteen kwijt waardoor er ruimte van het schot ontstond. Het schot was krachtig en diagonaal waardoor de goalie geen schijn van kans had en de bal uit het net kon vissen. Een minuut later was het Rense Dijk die Jeffrey met een steekbal wegstuurde. Jeffrey was met de bal sneller dan zijn tegenstander die aan de spreekwoordelijke noodrem moest trekken. Aangezien de overtreding binnen de zestien was kon de arbiter niet anders dan voor een pingel fluiten. De penalty werd door Rense onberispelijk binnen geschoten. De doelman ging wel naar de goede hoek maar kon de scherp en hard ingeschoten bal niet keren waardoor de 2-0 en tevens ruststand op het scorebord werd gezet.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en was Jacob zeer te spreken over de thee die lekker zoet was. De tweede helft speelde VEV’67 met beduidend meer enthousiasme en werd er door het gehele team goed druk naar voren uitgeoefend. ’t Fean had het hier moeilijk mee en kwam niet onder de druk uit. In de 55ste minuut zou dit leiden tot de 3-0. Geknoei in de opbouw bij de gasten leidde tot balbezit voor Jeffrey die vanaf rechts de bal strak voorgaf. Via een verdediger kwam de bal bij Marwin van Wijk die van dichtbij de 3-0 liet aantekenen door de bal hoog in het dak van het doel te schieten. De wedstrijd was nu wel gespeeld en Rick Schuring, die een dikke voldoende speelde, werd vervangen door Marco Soeten. Jeffrey, die op zoek was naar een goaltje, had pech in de afronding door bij een kans tegen de paal te schieten. Met nog twintig minuten op de stopwatch was het opnieuw kassa voor VEV’67. Een prachtige aanval werd opgezet, waarbij Jacob opnieuw een subtiel balletje in huis had. Het leder bereikte Marwin die vanaf links een man voorbij ging en de bal teruglegde op de inglijdende Rense die met de punt van zijn schoen voor de 4-0 zorgde. Na deze treffer liet Klaas nog maar eens zien uit het juiste keepershout gesneden te zijn. Bij een tegenaanval was er een een op een duel, waarbij Klaas zorgde dat hij snel uit zijn doel kwam om zo kort op de bal te zitten. Dit lukte en met een sublieme redding hield hij zijn doel schoon.

In de 78ste minuut was het opnieuw Rense die een treffer voor zijn rekening nam. Een verre uittrap van Klaas kwam via de knie van Marwin bij Rense terecht, die in eerste instantie nog de keeper op zijn weg vond, maar in de rebound met een boogbal toch het net wist te vinden. Na de 5-0 was het zaak om het duel uit te spelen en om achterin de heilige nul te houden. Jeffrey was aan het eind van de wedstrijd nog dicht bij een goaltje. Nadat de vleugelaanvaller de deklat al eens had geteisterd, had hij opnieuw geen geluk in de afronding. Vanaf links sneed Jeffrey naar binnen en vuurde van buiten de zestien de bal opnieuw richting het doel van ’t Fean. Het schot was prima maar via de vingertoppen van de doelman ging de bal opnieuw tegen de dwarsligger aan tot ergernis van Jeffrey. Na dit laatste wapenfeit vond de leidsvrouw het genoeg voor deze dag en floot de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft naar de eeuwige jachtvelden.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal werd er gelijk gekeken naar de uitslag bij de wedstrijd van Zeerobben tegen Broekster Boys. Broekster Boys wist met een benauwde 1-0 de winst naar zich toe te trekken. De uitslag van deze wedstrijd betekende dat VEV’67 als herbstmeister de winterstop in gaat. Dit was natuurlijk reden tot een feestje en bij wijze van uitzondering werd er een borreltje genuttigd in de kleedkamer. Over de uitslag was iedereen dik tevreden en vooral de tweede helft was er gedreven gespeeld en had ’t Fean misschien nog wel geluk dat het bij 5-0 was gebleven. De volgende competitiewedstrijd is pas in het nieuwe jaar maar dat betekent niet dat de geelhemden stil zitten. Een deel van de selectie zal zijn opwachting maken bij het zaalvoetbalgala. Ook hier kunnen de spelers alle steun weer gebruiken. De eerste ronde speelt VEV’67 op 21 december waarbij de eerste wedstrijd om 18.00 uur wordt afgetrapt. We hopen iedereen te mogen begroeten bij het gala. Vanzelfsprekend wenst de voltallige selectie alle VEV’67 supporters en vrijwilligers zeer fijne feestdagen en een goed, gezond en sportief 2016. Voor nu zeg ik als reporter maar weer,

U zij gegroet,
Reus

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl

   
Back to top button