Doorzettersprijs Westerkwartier; Uitreiking van een nominatie en de prijs op donderdag 3 maart

Westerkwartier – De zorg voor mens, dier en landschap is voor GroenLinks Westerkwartier wezenlijk. Degenen die zich hiervoor extra inzetten, verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Om die reden heeft GroenLinks Westerkwartier de Doorzettersprijs in het leven geroepen.

De Doorzettersprijs wordt uitgereikt aan inwoners en organisaties die zich hebben onderscheiden in de zorg voor mens, dier en landschap. Het gaat hierbij om activiteiten waarvoor doorzettingsvermogen nodig is. Soms moet een inwoner of een groep vasthoudend en langdurig aan duwen tegen overheid, instanties en gevestigde belangen om mens, dier en landschap goed te beschermen. Vaak moet dan tegen de stroom in geroeid worden. Dit kost tijd, geld en soms zelfs vrienden, maar uiteindelijk komt dit werk de democratie en samenleving ten goede: de desbetreffende kwestie komt op de politieke agenda, problemen worden opgelost of er worden belangrijke lessen getrokken.

We moeten doorzetters in onze gemeente koesteren om de samenleving en de overheid menselijker en beter te maken.

Op donderdagavond 3 maart a.s. vanaf 19.00 uur wordt naast een nominatie ook de prijs zelf uitgereikt door GroenLinks-fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek. De plaats van handeling: Dorpshuis De Wending te Pieterzijl, Schoolstraat 4, 9844 PE Pieterzijl. Tekenares Heleen van den Broek en zanger Gert Sennema zullen ook een bijdrage leveren aan deze feestelijke bijeenkomst. Beeldhouwer en GroenLinks-kandidaatsraadslid Natasja Bennink heeft een bijpassend beeld gemaakt voor de prijs: de Doorzetter. Het beeld toont dat ze open en welbewust uitdagingen tegemoet treedt en zo waakt over onze democratie.

Belangstellenden zijn welkom! Opgave graag via: [email protected]

   
Back to top button