Burgemeester verwelkomt nieuwe Nederlanders op Naturalisatieceremonie

LEEK – Burgemeester Hoekstra verwelkomde woensdag 7 oktober 2015 twee nieuwe Nederlanders. Zij zijn van oorsprong afkomstig uit Iran en Irak.

Tijdens de ceremonie werd stilgestaan bij de verkrijging van het Nederlands staatsburgerschap. De officiële bewijzen van het Nederlanderschap zijn tijdens de bijeenkomst uitgereikt nadat iedereen de verklaring van verbondenheid had afgelegd.

Sinds 1 januari 2006 is het voor gemeenten verplicht een naturalisatieceremonie te organiseren. De bedoeling is dat gemeenten tijdens een feestelijke ceremonie het naturalisatiebesluit overhandigen aan de nieuwe burgers. Als bekroning van het integratieproces wordt op deze dag benadrukt dat naturalisatie niet vrijblijvend is en wordt stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

   
Back to top button