Takkenroute en bladkooien in de gemeente Leek

LEEK – De herfst komt er weer aan en dat betekend dat het blad alweer van de bomen valt. De gemeente Leek start de takkenroute en het plaatsen van de bladkooien weer op. De takkenroute wordt dit jaar vanaf 2 november 2015 gereden.

Per huishouden mag u maximaal 1 m³ gebundeld takken en snoeiafval aanbieden. De laatste inzameling vindt plaats in de week van 23 tot en met 27 november  op het moment van uw reguliere huisvuilinzameling. Hierna dient u tuinafval thuis te composteren, mee te geven in de groene minicontainer of u kunt uw groenafval gratis naar milieustraat De Tweemat brengen. Het is niet toegestaan takken en snoeiafval voor 2 november aan te bieden.

Bladkooien

Vanaf 19 oktober 2015 staan op diverse locaties in de gemeente Leek weer bladkooien opgesteld waarin u afgevallen blad (en beslist geen ander tuinafval) kan deponeren. De bladkooien blijven tot medio december 2015 staan. De ingezamelde bladeren worden gecomposteerd bij milieustraatvoorziening De Tweemat in Grootegast.

Alléén voor bladeren

Helaas worden de bladkooien niet altijd gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. In de bladkooien mag u alleen bladafval gooien, geen takken of ander tuinafval. De bladzuiger die de kooien leegt kan alleen blad verwerken. In het afgelopen jaar heeft het misbruik van een bladkooi op enkele plaatsen geleid tot het verwijderen van deze voorziening. Ook dit jaar zal de gemeente dit beleid handhaven. Wij vragen onze inwoners om op te letten of de bladkooien goed worden gebruikt en te melden als iemand dat niet doet. Op die manier kan de gemeente deze voorziening handhaven.

   
Back to top button