World Fairtrade Day ook bij Wereldwinkel in Leek

LEEK – Zaterdag 9 mei is het World Fairtrade Day. In de hele wereld vinden acties plaats. Ook in Nederland wordt deze dag aangegrepen door Wereldwinkels om het gebruik van Fairtrade producten te stimuleren. Bij de wereldwinkel zijn heel veel eerlijke producten te koop. Niet alleen leuk om jezelf mee te verwennen, maar ook erg geschikt als cadeau voor moederdag.

Thailand, Togo, Bolivia, Paraguay, Peru. In de wereldwinkel worden veel landen en culturen samengebracht. Kom naar de wereldwinkel om kennis te maken met producten van over de hele wereld. Fairtrade of eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handel drijven. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten een kans krijgen op een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. Zij bieden de Nederlandse consument een keuze. Wereldwinkels onderscheiden zich van andere winkels doordat zij artikelen uit ontwikkelingslanden verkopen met aandacht voor respect voor mens en milieu, een duurzame handelsrelatie, ondersteuning bij productontwikkeling en transparantie van de handelsketen. In fairtrade kiezen we bewust onze handelspartners. De producentengroepen en exportorganisaties die schuil gaan achter de producten in de Wereldwinkel hebben allen een expliciet sociaal beleid. Zo zijn veel van de mensen die de producten maken arm en/of ‘kansarm’: zij maken weinig kans op ontwikkeling.

Zonder de fairtrade van de Wereldwinkels hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. Zondag 10 mei is het moederdag. Nog een reden om de Wereldwinkel in Leek te bezoeken. Er zijn n.l. voor moeder mooie, leuke en lekkere producten te verkrijgen. Ook zijn er aanbiedingen om moeder mee te verwennen, zoals een heerlijk wokpakket, lekkere thee en prachtig Nepalees zilver.

Alleen zaterdag 9 mei zijn deze aanbiedingen verkrijgbaar in Wereldwinkel Leek, Tolberterstraat 16/1 in Leek, www.wereldwinkelleek.nl.

   
Back to top button