Gelijkspel tafeltennissers Rotak 1 tegen Drachten 1

LEEK – De thuiswedstrijd voor Rotak 1 tegen Drachten 1 is geëindigd in 5-5. Aangezien de concurrent om degradatie Ready 1 ook gelijk speelde tegen koploper Bergum 1 schiet Rotak in de ranglijst hier niets mee op.

Het gelijkspel was terecht. Winst zat er de hele avond niet in omdat de mannen van Rotak maar niet in hun spel kwamen. Dat gold zeker voor Jan Dijkstra. Hij heeft overduidelijk een trainingsachterstand en mist wedstrijdritme waardoor normaliter trefzekere punten nu jammerlijk werden gemist. John Boonstra zit helaas ook nog niet in het ritme. Dit heeft zeker te maken met het feit dat Rotak 1 dit seizoen door omstandigheden uit te veel spelers bestaat waardoor niet iedereen elke week kan spelen. De enige die goed presteerde deze avond was Erwin Heijnen. Ondanks rugklachten zorgde hij voor twee punten door knap te winnen in vijf games van J. Glimmerveen en in vier games van J. Prins. Jan Dijkstra en John Boonstra wonnen beiden alleen van J. Prins. Positief punt was dat het dubbelspel Boonstra-Dijkstra zeer goed liep. Na een moeizame start leverde het dubbel met overtuigend aanvallend spel het vijfde punt op (16-14, 11-3, 11-4).

Met nog twee wedstrijden te gaan blijft Rotak, hoogstwaarschijnlijk tegen beter weten in, hopen op handhaving in de eerste klasse. De volgende wedstrijd is donderdag 18 november thuis tegen Buitenpost. Om nog enige kans te maken moet er worden gezorgd voor een dikke overwinning; iets dat Rotak dit seizoen nog niet voor elkaar heeft gekregen…

Back to top button