Brandweer bevrijd vastzittende poes onder motorkap van bestelbus

LEEK – Vrijdag op zaterdagnacht zijn de vrijwillige brandweerlieden om 02:21 uur opgeroepen voor een dier in problemen op de Dam midden in het centrum van Leek. Eenmaal ter plaatse was een eigenaar van een busje opgebeld met de melding dat er een poes vast zat onder de motorkap van zijn auto.

De brandweer heeft een deel van de bumper los geschroefd om vervolgens bij de poes te kunnen en ze het beestje konden bevrijden. Voordat het losgelaten werd is het beestje nog even bekeken of het ook verwondingen had opgelopen. Dat bleek niet het geval, vervolgens is het beestje vrijgelaten. Hoe lang de poes al onder de motorkap vast zat is niet bekend, vannacht maakte het beestje aardig veel lawaai en daarna is de brandweer ingeschakeld voor hulp.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button