Rodenburg blijft meedoen in titelstrijd

LEEK – Zondag speelde Rodenburg thuis tegen Olympia uit Twijzel. Voor beide teams stond er nog wat op het spel, Olympia staat maar 1 punt boven de degradatiestreep en Rodenburg staat 1 punt achter de koploper. Dit seizoen hadden beide teams al drie keer tegenover elkaar gestaan. Rodenburg won de 2 uitwedstrijden, maar verloor in de zaal de thuiswedstrijd van Olympia. Vooraf gezien kon de wedstrijd dus beide kanten opgaan.

Met de opdracht om met uitstraling in het veld te staan nam Rodenburg in de eerste aanval direct de leiding. Olympia had hier een antwoord op en trok de stand gelijk. Met lange aanvallen en goed spel wist Rodenburg weer de leiding te nemen en uit te lopen naar 4-1. In het middenstuk van de eerste helft vielen de doelpunten om en om en vanaf 7-4 kon Rodenburg pas echt weglopen bij het stug spelende Olympia. Met drie doelpunten op rij loopt Rodenburg uit naar 10-4. Vlak voor rust weet Olympia het verschil nog iets kleiner te maken en er wordt gerust bij een 11-6 stand.

Direct na rust weet Rodenburg weer te scoren en komt op 12-6. Olympia probeert in een wanhopige poging nog de overwinning te halen door in de tweede helft veel achter te verdedigen en aanvallend alles naar binnen te sprinten. In eerste instantie werkt dit doordat Rodenburg even iets minder zuiver schiet en komt Olympia terug tot 13-10. Rodenburg herpakt zich en speelt het daarna goed uit. Hierdoor komen ze weer beter in de wedstrijd en lopen weer weg bij Olympia door drie doelpunten op rij. Olympia probeert met een wissel nog wat te forceren, maar ook dit werkt niet. Rodenburg speelt de wedstrijd geduldig en goed uit en wint uiteindelijk overduidelijk met 21-14.

Aansluitend nam Rodenburg 2 het op tegen OWK 3. Ondanks dat dit niet de sterkste wedstrijd was van het 2e werd er uiteindelijk vrij makkelijk gewonnen. De eindstand was 18-14 in het voordeel van Rodenburg. Door deze overwinningen blijven beide selectieteams meedoen om het kampioenschap met 1 punt achterstand op de koplopers.

Volgende week zal de selectie afreizen naar Groningen om het op te nemen tegen de selectie van Club Brothers.