Heb jij ze al gemist? Auwemalaan en Diepswal in Leek flitspaal-vrij!

LEEK – Is het jou al opgevallen? De twee welbekende flitspalen van de Politie Groningen die al jaren langs zowel de Auwemalaan als de Diepswal stonden zijn deze week verwijderd.

Beide palen die langs de 50-km/u wegen stonden hebben voorheen voor vele bandenstrepen op de wegen gezorgd maar werden afgelopen jaren steeds minder gebruikt. Afgelopen maanden waren er in de kasten al geen camera’s meer geplaatst. De politie heeft ons inmiddels laten weten dat er op deze wegen ook geen vernieuwde digitale kasten geplaatst zullen worden.

Controles
Nu de palen verwijderd zijn betekend het niet dat je beide wegen als racebaan kunt gebruiken, de politie zal onaangekondigde controles uit voeren met bijvoorbeeld een lasergun om het rijgedrag van de bestuurders te controleren of op te treden als er klachten komen.

Ontploft
De flitspaal langs de Auwemalaan die ter hoogte van de Windsingel stond is in februari 2006 midden in de nacht door onbekenden ontploft en in brand gestoken. Een korte tijd later is er een nieuwe paal geplaatst die er tot het begin van deze week stond. Zie onderstaande foto’s van de zwaar beschadigde paal in 2006.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Google Maps

   .
Back to top button