Informatiemarkten nieuwe huisvuilinzameling in Tolbert, Oostwold en Zevenhuizen

Presentatie huisvuilinzamelauto's-46LEEK e.o. – Bij de presentatie van de nieuwe inzamelmethode van huisvuil zei wethouder T.H. Haseloop-Amsing van de gemeente Leek het op 22 februari zo: “In plaats van het ophalen van afval gaan we voortaan over tot het inzamelen van grondstoffen”.

Als voorbeelden gaf ze aan dat van 27 plastic flessen een fleecetrui gemaakt kan worden, van 670 aluminium blikjes een nieuwe fiets en van 1900 stalen blikken een auto.

 

Om het afvalbewustzijn bij de inwoners van de gemeente Leek te vergroten en hen kennis te laten maken met de mogelijkheden van hergebruik, worden drie informatiemarkten georganiseerd: op maandag 18 maart in Ons Dorpshuis te Tolbert, op dinsdag 19 maart in de Gaveborg te Oostwold, en op donderdag 21 maart in De Appelhof te Zevenhuizen. De inloopavonden beginnen om 19.30 uur en zijn gratis toegankelijk.

 

Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt uitleg gegeven over de manieren waarop ons huisvuil wordt verwerkt tot nieuwe producten. Daarbij wordt duidelijk gemaakt dat het gescheiden aanleveren van de verschillende soorten afval ook voordelig is voor de portemonnee van de inwoners, want des te minder restafval in de grijze container verdwijnt, des te minder betaalt de bevolking.

De avonden worden georganiseerd in samenwerking met Hoeksema’s Regionale Milieudiensten, die vanaf 2 april alle afvalstromen gelijktijdig komt ophalen met een nieuwe inzamelauto. Ook deze auto zal van dichtbij te bewonderen zijn.

Tenslotte wordt informatie gegeven over de aanpassing in de ophaaldagen, omdat er vanaf 2 april geen twee ophaalrondes meer zijn, maar slechts één. Deze gegevens zijn overigens ook digitaal op te vragen via de website van de gemeente Leek.

Gemeente Leek

Back to top button