Korfbal verenigingen Sparta en DTS delen punten

Surhuizum – In de derde speelronde mocht de Zoutman-formatie van de korfbal vereniging Sparta uit Zevenhuizen het, in Surhuizum, opnemen tegen koploper DTS. DTS opende sterk en nam direct het initiatief. Sparta haakte aan maar kon de bal moeilijk door de korf krijgen op het natte grasveldin Friesland. Sparta maakte in de eerste helft handig gebruik van de slordigheden van DTS en zo werd er met 9-6 gerust.

In de rust hamerde Moric van der Lei erop dat er scherper verdedigd en gecoacht moest worden. Sparta kreeg het echter niet voor elkaar en keek halverwege de tweede helft tegen een 13-8 achterstand aan. Op dat moment werd de Zevenhuister trucendoos geopend.

Her en der werden er wat heren van vak gewisseld waardoor Sparta langzamerhand grip op de wedstrijd kreeg. Met nog een dikke minuut te spelen gooiden de Zevenhuisters de 15-15 door de korf. Een rommelige laatste fase brak aan. Sparta zette aan en zette 15-16 op het scorebord. In de laatste aanval gooide DTS de 16-16 door de korf en werd er afgefloten.

Bij Sparta overheerste het gevoel van een gewonnen punt en liet de ploeg zien te beschikken over veerkracht. Volgende week komt Invicta/Frigro naar Zevenhuizen. De wedstrijd start om 15:30 uur. Publiek is van harte welkom!