Sparta herpakt zich en wint van DTG

Zevenhuizen – Na de zeperd vorige week tegen WWC was het zaak voor de Zoutman-formatie om zich te herpakken tegen DTG. DTG is voor de Zevenhuisters altijd een pittige tegenstander, er moest dus zeker uit een ander vaatje getapt worden dan de week ervoor.

Sparta opende de score, maar daarna was het DTG dat de wedstrijd volledig onder controle had. Via 2-2 liepen de gasten uit naar 2-6. Daarna herpakte Sparta zich weer en kroop het langzamerhand dichterbij. Sparta kreeg grip op het spel van DTG en vocht zich terug de wedstrijd in. Met vier goals op rij aan Zevenhuister zijde werden de kleedkamers bij 8-8 opgezocht.

Blij met de herpakking
Moric van der Lei was blij met de herpakking van zijn spelers in het tweede deel van de eerste helft. Maar gaf ook aan dat zij beter moesten nadenken over welk schot genomen werd en niet alles naar binnen gegooid moest worden.

Na rust was het DTG die als eerste de binnenkant van de korf vond en was het, tot 10-10, telkens Sparta die in de achtervolging moest. Met nog een kleine tien minuten te spelen was het Sparta dat de wedstrijd gekanteld had en werd het via 16-14 uiteindelijk 20-16!

Volgende week staat de laatste veldwedstrijd, voor de zaalcompetitie, op het programma. Sparta speelt dan om 15:30 uur in Harich tegen de gelijknamige korfbalvereniging.