Eindelijk weer schaakmatch Leek en Roden

LEEK – Na vele jaren niet in competitieverband tegen elkaar geschaakt te hebben, is het dan eindelijk zo ver. De eerste teams van de schaakclubs Leek en Roden spelen aanstaande vrijdag in de Promotieklasse weer tegen elkaar.

In de voorbije jaren ontliepen de teams elkaar steeds, door promotie en degradatie uit de verschillende NOSBO-klassen. De inzet van deze derby is voor Leek handhaving in de top drie en Roden heeft de punten hard nodig om de degradatiezone te ontlopen. Voorafgaand aan deze wedstrijd schaken de jeugdleden van de schaakclubs vriendschappelijk tegen elkaar. De beide clubs spelen overigens al jaren in een gezellige sfeer een onderlinge massakamp en nemen deel aan elkaars rapidschaaktoernooien. Voor Leek 2 staat voor donderdag 14 januari a.s. de uitwedstrijd tegen Haren & Oostermoer op het programma; een match die vorige week vanwege de gladheid niet doorging. De inschrijving voor het Schoolschaakkampioenschap voor basisscholen in de gemeenten Leek en Marum op zaterdagmiddag 13 februari 2016 is gestart.

Archieffoto

Back to top button