Succes voor floorballers Sportclub Rodenburg

HAREN/LEEK – Het D-team (10-12 jaar) floorballers van Sportclub Rodenburg startte afgelopen zaterdag met succes aan de voorjaarscompetitie.

In sporthal Scharlakenhof in Haren werden beide wedstrijden gewonnen, de uitslagen waren 7-1 en 12-4. Het E-team (6-9 jaar), in de najaarscompetitie nog eindigend als 1e, startte iets minder succesvol, zij verloren met 5-6 en speelden gelijk met 6-6.

Sinds 2014 wordt er floorball gespeeld in Leek, in eerste instantie op recreatief niveau maar sinds vorig seizoen doen 3 teams ook mee aan de NEFUB competitie. Floorball lijkt op een combinatie van ijshockey en veldhockey maar wordt gespeeld in de zaal met een boarding om het veld. De sport wordt ook nog wel unihockey genoemd.

De trainingen voor kinderen t/m 12 jaar zijn elke donderdagavond vanaf 18.30 uur in de Rodenburghal. De tieners (B-team) en volwassenen trainen vanaf 20.00 uur. Iedereen is welkom om een keertje te komen kijken en/of mee te doen.

Foto: Het D-team floorballers van Sportclub Rodenburg, v.l.n.r. Julia Postma, Wessel Pops, Dominique Bakker, Marek Mulder, Jelle Snip, Emerique Veenstra en Isa Cazemier.

 

Back to top button