Klassiek in Grand Café Borg Nienoord

LEEK – Op zondag 28 februari 2016 zal het Duo “Dell’Arte” een klassiek concert geven op Borg Nienoord.  Dennitsa Dobreva en Jooske van Andel hebben elkaar ontmoet tijdens een auditie in Assen, vanaf dat moment zijn ze erg actief in heel Nederland.

Per 1 september 2014 gaat Jooske naar het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder aan de Bachelor opleiding klarinet te studeren bij Céleste Zewald, ook volgt zij sindsdien privélessen directie bij Alex Schillings. Vanaf januari 2015, mag Jooske zich klarinettiste noemen van het JongNBEnoord o.l.v. Justine Gerritsen. Ze speelde op 22 maart 2015 solo met de Gruno’s Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars en is sindsdien lid geworden bij deze vereniging. Op 29 maart 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen de derde prijs en een concertprijs gewonnen.

In 2009 nam  Dennitsa deel aan het  Peter de Grote Festival te Groningen. Het jaar erna werd ze aangenomen op het Prins Claus Conservatorium voor haar Bachelor studie, waarvoor ze een studiebeurs kreeg van de Nederlandse Ambassade en allerlei fondsen.  Later in hetzelfde jaar nam ze haar eerste CD op, met composities van L. v Beethoven en gaf vervolgens haar eerste interview met een Nederlandse krant. Hiermee sprak ze  over haar voorbereidingen voor haar eindexamen waar ze samen met de tweede concertmeester van het NNO speelt-Veselina Manikova. Dennitsa is nu tweedejaars Masterstudente aan het Prins Claus Conservatorium en werkt als pianodocente  in Muziek-, Dans- en theaterschool-Veendam en in haar eigen opgerichte pianostudio te Groningen waar ze kinderen en volwassenen doceert.

De aanvang van dit klassieke concert is 14.30 uur en de entree € 7,50. Kaarten kunt u via www.vanplan.nl bestellen of af te halen bij Grand Café Borg Nienoord, telefoonnummer 0594-726005.

   
Back to top button