Team Adonis Leek wordt Groninger Kampioen

IMG_9970LEEK – Bij de Provinciale Kampioenschappen Acrogym van Groningen voor de D/E lijn, op zaterdag 9 maart in Uithuizen, is een team van Adonis Leek vertrokken met een prachtige gouden medaille.

Met een prachtige score van 25,800 wist het E-junioren duo Rixt Tuinstra en Fabienne Vogel de hoogste plaats van het erepodium te halen. Ze draaiden een mooie oefening met een volledige moeilijkheidswaarde van 10 punten. In de categorie E-senioren wisten Lucia Pool en Roos Jonkman met een score van 25,900 ondanks een hele grote groep van 21 deelnemende teams het zilver te bemachtigen. Beide teams mogen nu door naar de Districtsfinale op 30 maart in Meppel. Voor E-senioren trio Pia Havinga, Lois Lampe en Amber Nieuwenhuis kreeg de dag een wrang tintje. Zij draaiden een geweldige oefening, tot een val hun 1,5 punt aftrek kostte waardoor zij hun grip op het goud verloren.

Ook bij de Provinciale Kampioenschappen Acrogym C-lijn op 2 maart in Scheemda heeft een team van Adonis Leek een mooie tweede plaats op het ere-podium bereikt. Het trio Aylene Zijlstra, Riëtte Sikkema en Emese van Duinen draaide twee top-oefeningen en waren dan ook zeer tevreden. Hun balans-oefening had de volledige moeilijkheidswaarde van 10 punten en met deze oefening scoorden ze vooral Technisch een prachtige score, hoewel ook de Artistieke waardering tot de hogere in het veld hoorde. Ze sloten de balans af met een prachtige waardering van 25,400. Hun tempo-oefening had een moeilijkheidswaarde van 9,9 en ook die verliep goed en bracht hen op een score van 24,967. Totaal had het team dus een dagscore van 50,367 wat hen een prachtige zilveren medaille opleverde ! Zij hebben hun Districtsfinale in Heerenveen, op zaterdag 16 maart.

De afdeling Leek van Adonis is zomer 2012 opgericht en traint sinds dat moment twee maal in de week in de Rodenburghal in Leek. Hoewel alle teams dus nieuw zijn, is de vereniging al zeer succesvol. Veel teams van Leek hebben al mooie dingen laten zien op wedstrijden. Op zaterdag 30 maart aanstaande heeft Adonis Leek een open ochtend : van 10 tot 12 uur is iedereen welkom in de Rodenburghal om eens mee te maken wat Acrogym precies inhoudt !

Op de foto Groninger Kampioenen Rixt Tuinstra en Fabienne Vogel

Ingestuurd

Back to top button