Theatervoorstelling “De nieuwe jas van Ede”

LEEK – Op zondag 14 februari is de theatervoorstelling “De nieuwe jas van Ede te zien op Borg Nienoord. Gezien de vele belangstelling is de voorstelling verplaatst naar de Noordhal van Borg Nienoord.  De aanvang is 14.30 uur.

Het is een theatervoorstelling waarbij liedjes van Ede Staal in een nieuw fris jasje zijn gestoken. Deze voorstelling is tevens een ode aan Ede Staal: het is in 2016 namelijk 30 jaar geleden dat deze populaire zanger, componist en tekstdichter overleed.

De Groningse formatie Klooster & Baumgarten heeft gemeend om na al die jaren de mooiste liedjes van Ede opnieuw tuit te voeren waarbij ze zich hebben laten inspireren door diverse populaire muziekstijlen. Echter het authentieke karakter is behouden gebleven, de liedjes van Ede blijven ook in de nieuwe uitvoering melodieus, poëtisch, zeer toegankelijk en herkenbaar. Dus ‘echt’ Ede Staal maar dan ‘aans as aans’. De ene keer soms swingend, de andere keer juist weer ingetogen.

“De nieuwe jas van Ede”is eigenlijk een mengeling van liedjes afgewisseld met korte verhaaltjes van en over Ede Staal en af en toe maakt Marieke Klooster (zang, presentatie en o.a. bekend van ‘Vrouw Holland’) een toepasselijke koppeling met haar eigen jeugd.  Er zijn inmiddels een aantal try outs geweest met uitsluitend lovende reacties van het publiek. Een aantal voorstellingen zijn (en waren) zelfs helemaal uitverkocht.

De formatie Klooster & Baumgarten bestaat uit Marieke Klooster (presentatie en zang), Philip Baumgarten (bas, arrangementen en bandleider), Leonieke Vermeer (piano) en Matthias van Olst (drums). Meer informatie is te vinden op www.denieuwejasvanede.nl.

   
Back to top button