De populairste speciaalbieren voor op het terras

Partnerbijdrage – Het is officieel: het is weer bijna terrasweer! En dat is super goed nieuws voor menig (speciaal)bierliefhebber. We weten natuurlijk al wel langer dat een biertje vaak lekkerder smaakt met beter gezelschap. Dat gezegd hebbende, is er dus maar één vraag die de meeste bier enthousiastelingen bezighoudt met de naderende zomer. Wat drinkt Nederland?

In deze blog lees je daarom meer over de populairste speciaalbieren voor op het terras. Kan je erna gezellig met vrienden je eigen onderzoek doen!

Speciaalbier voor je tuin en thuisterras
Voordat we van wal steken, is er één ding om rekening mee te houden voordat je vol overgave naar het terras wandelt: het weer. Er is namelijk niets vervelender dan na een leuke middag of avond op het terras drijfnat thuis te komen. Maar ook daar kan nu op gedronken worden!

Voor een speciaalbiertje hoef je namelijk niet naar het terras. Online vind je tegenwoordig een divers aanbod aan bieren, die je tuin en thuisterras helemaal compleet maken. Laat dus maar komen die Nederlandse zomer!

De lekkerste terrastrend
Het is geen geheim dat de meeste mensen een groot liefhebber zijn van speciaalbier. Jij ook? Neem dan eens een kijkje bij het online assortiment van Beerdome, waar je een groot aanbod aan speciaalbiertjes vindt, die je niet snel zult tegenkomen bij je lokale super.

Maar waarom zijn we eigenlijk geneigd om meer speciale drankjes te drinken op het terras? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken:

  • Smaakvariatie – Niemand drinkt graag altijd hetzelfde.
  • Complexiteit – Complexe smaakprofielen zijn perfect voor speciale gelegenheden.
  • Food pairing – Goed te combineren met de lekkerste gerechten.
  • Beleving – Lekker eten en drinken is perfect om te delen met vrienden.
  • Uniekheid – Unieke smaken vindt je niet snel terug.
  • Seizoensgebondenheid – Frisse en fruitige smaken passen beter bij de zomer.

Mocht het weer je nu wél mee zitten, dan is er natuurlijk geen betere manier om ervan te genieten met een speciaalbiertje in je hand. Voor de echte terrastijgers onder ons hebben we daarom een lijstje gemaakt van de meest populaire biertjes tijdens de zomermaanden.

Blond bier
Laten we gelijk sterk beginnen. Blond bier is misschien de meest populaire ‘’biersoort’’ die tijdens de zomermaanden gedronken wordt. Dit bier dankt zijn naam, zoals je je kunt voorstellen, aan zijn lichte kleur. Officieel is blond bier dan ook geen aparte biersoort, gezien veel verschillende biertypes blond biervarianten hebben.

Soort of geen soort, blond bier is met zijn subtiele smaak, en vaak fruitige en licht moutige ondertonen de perfecte dorstlesser als het warm is. Ook als je je nog maar net begint te verdiepen in speciale biersoorten, is dit biertje de perfecte opstap!

Weizen
Weizen wordt ook vaak Duits tarwebier genoemd. Dat is overigens gelijk een goed ezelsbruggetje. Veel nieuwkomers verwarren Weizen namelijk met witbier. Weizen betekent eigenlijk tarwe.

Ook wordt er tijdens het brouwproces gebruikgemaakt van speciale gist. Dat gist zorgt voor subtiele smaken en aroma’s, die sterk aan fruit doen denken. Perfect voor als het mooi weer is!

Witbier
Witbier daarentegen, heeft zijn roots al honderden jaren diep in België en Nederland. Men begon hier al in de Middeleeuwen met het brouwen van dit biertje. Één van de grootste verschillen tussen witbier en Weizen is de smaak. Witbier heeft een frisse smaak en is prima doordrinkbaar, terwijl Weizen subtiele fruitige ondertonen heeft! Zoek je een echte dorstlesser zonder te veel poespas? Kijk dan niet verder! Witbier is de perfecte keuze.

Fruitbier
Voor de échte zoetekauw, mag ook het fruitbier niet op ons lijstje ontbreken. Er zijn verschillende soorten fruitbiertjes op de markt, waarvan de bekendste met kers, framboos en perzik zijn gemaakt.

De fruitige smaak van het bier werd vroeger verkregen door vlak voor het gisten fruit toe te voegen aan de drank. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat brouwerijen sap toevoegen tijdens dit proces. Hoe het ook zij, als je op zoek bent naar een echte zoethouder deze zomer, zit je altijd goed met een fris fruitbiertje!

IPA
India Pale Ales, oftewel IPA’s, hebben sinds jaren een plekje in het hart van menig speciaalbier liefhebber. Deze biertjes zijn dan ook perfect als je op zoek bent naar een lichtgekleurd biertje met een verrassend zware smaak.

Zijn kenmerkende bittere smaak, dankt dit drankje aan de extra toevoeging van hop. Toegegeven, niet iedereen geeft de voorkeur aan dit uitgesproken karakter. Anderzijds kunnen wij ons ook goed voorstellen dat je na alle lichtere biertjes hierboven wel toe bent aan een sterke afsluiter!

Tuin of terras
Van blond bier als absolute favoriet tot IPA’s voor de échte liefhebbers, ook deze zomer kunnen wij ons hart weer ophalen met de heerlijkste biertjes op het terras. Zelfs bij minder zonnig weer hoef je je hoofd niet te laten hangen. De lekkerste speciaalbiertjes voor je tuin en thuisterras bestel je namelijk eenvoudig online bij Beerdome!

   
Back to top button