Cinx formatie van OWK zet alle zeilen bij tegen altijd taaie KIOS

RUINERWOLD/OOSTWOLD – Met nog drie competitiewedstrijden te spelen stond op zondagmiddag 14 februari, op Valentijnsdag dus, de wedstrijd KIOS 1 – OWK 1 op het programma in Ruinerwold.

Beide ploegen zijn zeker geen onbekenden van elkaar. Eerder dit seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar, dit draaide uit op een bijzonder spannende wedstrijd met als eindstand 15-15. KIOS wist deze wedstrijd in de laatste minuut nog langszij te komen door middel van een strafworp. Dit betekende voor OWK, naast het nipte 20-21 verlies van AVO, het enige puntenverlies van het vlaggenschip uit Oostwold. Dit betekent dan ook dat de CINX-formatie op deze prachtige zondagse Valentijnsdag de ranglijst in de 1e klasse A aanvoert. Maar genoeg over het verleden, terug naar het heden.

Deze liefdevolle 14e van februari begon een beetje hectisch, met eerst wat technische problemen bij het voorstellen van de spelers. Sommige van deze spelers waren hiervan dusdanig in de war dat zij de namen en nummers op de shirts door elkaar haalden. Nadat de spelers voorgesteld waren, en iedereen (als het goed is) wist wie er in het veld stonden, kon de heer de Vries influiten voor het begin van de wedstrijd.

Ook dit treffen tussen OWK en KIOS begon uitermate spannend. Na een 0-1 voorsprong voor de gasten door middel van een afstandsschot van Sicco Koopmans (geloof ik) die in het begin van de wedstrijd 1 op 1 schoot zette de thuisploeg dit direct recht. In het andere vak bleek de ploeg uit Ruinerwold moeite te hebben met het herenkoppel Gert Schuitema en Patrick Aalders, dankzij hun goede samenspel scoorde OWK een aantal keer. Het bleef echter stuivertje wisselen tot aan een stand van 6 tegen 6. KIOS blijkt zoals altijd een taaie tegenstander voor de CINX-formatie en gaf wat extra gas in de laatste fase van de eerste helft en liep weg van de CINX-formatie. Dit resulteerde dan ook in een ruststand van 11-8. In de rust gaf coach Michel Daling aan dat er niks aan de hand was en dat door rustig te blijven en goede dingen uit de eerste helft te herhalen, alles nog mogelijk was.

Direct na rust scoorden Niels Lap en Gert Schuitema direct twee goals. Hierna volgden twee wissels aan de kant van OWK. Tessa Lap en Frans Wobbes betraden het strijdtoneel. OWK kwam duidelijk voor de twee punten en niks minder! Deze wissels betaalden zich direct uit, met een goal en een assist. 10 minuten na rust was de stand dan ook 12-12, en een bloedstollende fase volgde. OWK wist na goals van Annelies Schuitema en een benutte strafworp, van dan wel Sicco Koopmans dan wel Niels Lap, zelfs op een 12-14 voorsprong te komen. KIOS gaf zich wederom niet gewonnen  en kwam weer terug naar 14-14. Hierna werd het wederom stuivertje wisselen met een stand van 15-15. 16-16 volgde, evenals 17-17. De thuisploeg scoorde vervolgens de 18e en het leek even een grijze middag te worden voor de Oostwoldjers. In deze spannende slotfase kreeg  OWK  een strafworp van de goed leidende Dhr. De Vries, deze werd echter niet verzilverd, omdat Gert Schuitema strafworpen volgens eigen zeggen minderwaardige doelpunten vindt. Hier zijn we het natuurlijk allemaal mee eens, desalniettemin waren we toch blij dat bovengenoemde in dezelfde aanval de bal van afstand wel door de korf mikte. Stand 18-18. In de daaropvolgende aanval speelde OWK geduldig, wat resulteerde in een vrije bal en deze wordt nooit gemist door Annelies Schuitema. De volgende aanval speelt OWK vervolgens volwassen uit. KIOS tekende nog wel protest aan bij de leidsman omdat Sicco Koopmans de ballen over de korf heen schoot in plaats van erin en gezien zijn eerdere schoten in de wedstrijd was dit natuurlijk ook wel een beetje wonderlijk. Tijd is echter gewoon tijd en dit betekende een 18-19 eindstand in het voordeel van OWK. Grote vreugde bij de ploeg van Michel Daling. Het bleef nog lang onrustig in Ruinerwold.

Het vlaggenschip geniet nu van twee welverdiende weekjes rust, de eerstvolgende wedstrijd is op 6 maart tegen SIOS 1, met als voorprogramma OWK 2 tegen AVO 3 is natuurlijk iedereen weer welkom in de Rodenburghal te Leek voor de op een na laatste wedstrijd van deze spannende comeptitie. Er zijn nog kaarten, we zullen ons best doen om het op z’n minst zo spannend te maken als op deze prachtige Valentijnsdag 2016!