Wethouders gemeente Leek vrijwilliger op NL Doet

LEEK – De wethouders van de gemeente Leek doen op 15 en 16 maart mee aan NLdoet.

Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. De wethouders Ben Plandsoen, Hans Morssink en Tanja Haseloop gaan op vrijdag 15 maart 2013 verven en sauzen bij Twinkel op de Dam 19 in Leek. Daarnaast is wethouder Tanja Haseloop op 16 maart actief bij Stichting Oudheidkamer Fredewalda.

 

Twinkel is de naam van de winkel in het centrum van Leek. Hier verkopen cliënten de producten die binnen De Zijlen worden gemaakt. Denk aan kaarsen, matten, manden, fraai geborduurde handdoeken en nog veel meer. Dit betekent dat cliënten de klanten vriendelijk te woord staan, het verkochte feestelijk inpakken en afrekenen aan de kassa. Menigeen stapt graag bij Twinkel binnen op zoek naar een leuk cadeau of tweedehands kinderkleding.

 

Stichting Oudheidkamer Fredewalda werd in 1994 opgericht. Deze stichting draagt zorg voor het cultureel erfgoed van Tolbert en stelt het verzamelde erfgoed tentoon. Dit alles in een historische boerderij in de kern van het oude dorp aan de Hoofdstraat 27 te Tolbert.

 

Het succes van NLdoet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2012 waren al 300.000 vrijwilligers actief. Het blijkt voor de vrijwilligers steeds weer een ontzettend leuke dag te zijn!”

Gemeente Leek

Back to top button