Motorrijderscampagne vraagt aandacht voor veilig motorrijden

NEDERLAND – Verkeerswijzer Groningen en de politie vragen dit voorjaar aandacht voor veilig motorrijden en geven motorrijders tips om goed beschermd op pad te gaan.

Misschien heeft u zelf ook plannen om binnenkort een eerste voorjaarsrit te maken. Denk dan heel even aan een goede voorbereiding: zorg dat uw motor in orde is, dat u goed beschermde kleding heeft en oefen en het rijden weer even.

Goede motorkleding kan levens redden. Draag daarom een motorpak van leer, nylon of textiel die schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën goed beschermt. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Tot slot bent u natuurlijk verplicht om een goed passende helm te dragen.

Zorg dat u zichtbaar bent!
Niet alleen kleding, maar ook opvallen draagt bij aan een veilige rit. In kleding met reflecterend materiaal valt u op. Op de weg zelf is het verstandig om voldoende afstand te houden op andere weggebruikers. Goed werkende verlichting is belangrijk om vooruit te kunnen kijken en zorgt ervoor dat andere weggebruikers u zien. Zij zijn in de wintermaanden vaak lange tijd geen motor tegengekomen en zien u dus niet altijd op tijd. Tot slot is het goed om bij een motor die in de winter een lange tijd heeft stilgestaan de bandenspanning en het oliepeil te checken.

Uitgebreide tips
Kijk voor de uitgebreide tips en motornieuwtjes op Facebook of volg @Veurjoarindekop op Twitter.

Lees meer informatie over deze en andere campagnes. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.

   
Back to top button