Culturele uitwisseling met Noord-Italiaanse Tenna

LEEK – Van 23 april tot 28 april brengt een delegatie van het dorp Tenna, een Noord-Italiaans plaatsje in de Dolomieten, een kennismakingsbezoek aan Leek.

De burgemeester van Tenna heeft ongeveer twee jaar geleden een verzoek gedaan aan de burgemeester van Leek of de gemeente interesse zou hebben voor het opbouwen van een culturele uitwisseling met het plaatsje Tenna. Dit schilderachtige plaatsje ligt een goede 1250 kilometer van Leek.

Het initiatief voor het in contact komen van de beide gemeenten lag bij de Culturele Raad van Tenna en dr. Jacques Brinker uit Leek die nauwe banden heeft met het culturele leven in Tenna. De heer Bé Bosman uit Tolbert heeft met zijn bestuurservaring van het begin af aan met Jacques Brinker samengewerkt in de totstandkoming van de uitwisseling. Dit initiatief uit de Leekster gemeenschap waardeert de gemeente zeer.

Al in 2015 heeft de coverband Cheerz uit Zevenhuizen in Tenna met groot succes opgetreden. Voor 2016 staan nu wederzijdse bezoeken gepland. Van 11 tot en met 16 juli geeft een groep docenten van Kunstbedrijven concerten in Tenna. Ook gaan deze samen met daar aanwezige koren optreden.

De delegatie van Tenna die Leek bezoekt, bestaat uit 6 personen, waaronder de locoburgemeester, mevrouw Loredana Camin en vijf leden van de Culturele Raad Pro Loco. Op het programma staan o.a. een bezoek aan het Museum Nienoord, het kerkje in Midwolde en aan een molen. Ook is een stadswandeling door Groningen gepland met o.a. het Centraal Station, het Groninger Museum en het centrum, afgesloten met een rondvaart. Op Koningsdag zullen plaatselijke activiteiten bezocht worden. Het bezoek is te volgen op de facebookpagina van de gemeente www.facebook.com/likeleek.

   
Back to top button