Brandweer Leek neemt afscheid van drie collega’s

Leek – Op 28 december 2022 hebben drie collega’s van brandweer Leek afscheid genomen, rond 20:00 uur hebben de mannen hun laatste brandje mogen blussen.

De brandweermannen Pop van der Veen, Eric Scheffer en Willem Koops nemen afscheid van de brandweer. Pop van der Veen heeft na 31 mooie jaren bij het vrijwillige korps besloten om te stoppen. Eric Scheffer heeft in totaal 12,5 jaar bij de brandweer gezeten en ook hij heeft het besluit genomen om met deze vrijwillige functie te stoppen. Willem Koops kwam 7 jaar geleden als opstapper bij de brandweer van Leek omdat hij ook bij brandweer Norg zit is het te lastig om te combineren, vandaar ook het besluit om na 7 jaar te stoppen bij brandweer Leek.

Laatste brand blussen
Rond 19:45 kwamen de twee brandweer voertuigen van Leek met loeiende sirenes het terrein oprijden van de brandweer Leek waar familie en vrienden de brandweer lieden opwachtte. Achter de brandweerkazerne was een containerbrand ontstaan en aan Pop, Eric en Willem de taak om deze te blussen. Na wat bluswerkzaamheden en hier en daar elkaar voorzien van een mooie schuimlaag is dan ook de laatste brand van de mannen een feit. Na het blussen is er nog even na gesproken over het mooie vak en wat gedronken in de kazerne.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

   
Back to top button